ALİAĞA TİCARET ODASI’NDAN ÜYELERİNE YENİ BİR HİZMET

30.07.2018

Üyelerine yönelik hizmet portföyünü genişletme ve çeşitlendirmeye yönelik çalışmalar sürdüren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Aliağa Ticaret Odası, üye işletmelerinin ihtiyaç duyabileceği mali işler süreçlerine destek olmak amacıyla ‘Muhasebe ve Mali Müşavirlik Danışmanlık’ hizmeti verecek. Bilgilendirme hizmetinin ilki 2 Ağustos Perşembe günü saat 13.30 ile 17.30 saatleri arasında randevu usulü olarak Aliağa Ticaret Odası hizmet binasında gerçekleşti.

Aliağa Ticaret Odası Üyelerine Yeminli Mali Müşavir Danışmanlık Hizmeti

Aliağa Ticaret Odası’nda ayda iki kez; Yeminli Mali Müşavir oda üyelerine mali işlemler konusunda danışmanlık hizmeti verecek. Oda üyelerinin, yeminli mali müşavir ile birebir görüşmeler yapabileceği, bilgilendirme hizmetinin ilki 2 Ağustos Perşembe günü saat 13.30 ile 17.30 saatleri arasında randevu usulü olarak Aliağa Ticaret Odası hizmet binasında gerçekleşti.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, mali işlemler ile ilgili danışmanlık hizmeti vermekteki temel amaçlarının ALTO üyesi işletmelerin, mali işler süreçlerini (muhasebe, vergi vb.) en verimli ve en doğru şekilde yönetmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

İş hayatının artan rekabet ortamı ve sürekli değişen yasal mevzuatların, şirketlerin mali işler süreçlerini en verimli ve en doğru şekilde yönetmelerini zorunlu hale getirdiğini ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Hızla gelişmekte olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla kanunlar, mevzuatlar devamlı güncelleniyor, geliştiriliyor, eksiklikleri gideriliyor. İşletmelerin ve kişilerin değişiklikleri takip etmesi de haliyle kolay olmuyor. Üyelerimizin firmalarının bu günü ve geleceği için kritik öneme sahip olan mali işler süreçleri noktasında oda olarak devreye girerek üyelerimizin muhasebe ve mali müşavirlik alanlarında konunun uzmanlarından bilgi almalarını sağlamaya çalışacağız” dedi.

Oda üyelerine verilecek danışmanlık hizmeti konuları ise şöyle:

• Finansal Risk Yönetimi ve Finansal Analiz
  • Türkiye Muhasebe Standartları Uyarınca Hazırlanması Gereken Finansal Tablolar
  • 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu
  • 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ve Uygulamaları (İhracat İadesi Ve Diğer Katma Değer Vergisi İadeleri Tüm Yönleri İle)
  • 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu
  • 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu (- Vergi-İcra Kanunu, - Vergi İncelemesi ve Sonuçları,- Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları)
  • 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu (- Yatırım İndirimi)
  • Dış Ticaret İşlemleri
  • Uluslararası Taşımacılık
  • 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu
  • 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu