ALİAĞA İSTİŞARE VE ÇÖZÜM PLATFORMU TOPLANTISININ İLKİ ALTO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ALİAĞA İSTİŞARE VE ÇÖZÜM PLATFORMU TOPLANTISININ İLKİ ALTO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
20.07.2018
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası öncülüğünde, Aliağa’nın sorunlarının çözümüne yönelik ortak bir görüş ortaya koymak ve ilçedeki birlik beraberliği arttırmak amacıyla oluşturulan 'Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu' toplantısının ilki gerçekleştirildi.

Kurumlar arası iletişimi üst seviyeye çıkarmak ve bir platform oluşturmak amacıyla ilçedeki çeşitli kurum, kuruluş ve firmalara ziyaretler gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası, Aliağa’nın sorunlarının çözümüne yönelik ortak bir görüş ortaya koyulması ve ilçedeki birlik beraberliği arttırılması amacıyla öncülük ettiği 'Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu’ toplantısına ev sahipliği yaptı.

Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu Toplantısı; TÜPRAŞ A.Ş. İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ TOLGA ŞENYUVA, TECO TESİS MÜDÜRÜ EJDER ALİ TOGAY, İPRAGAZ TERMİNAL MÜDÜRÜ TOLGA MERT, CEYNAK BÖLGE MÜDÜRÜ AYHAN ARMAY, EGE GÜBRE LİMAN MÜDÜR YRD. MURAT IRMAK, NEMPORT GENEL MD.YRD. ÖZER ARICA, APM TERMİNALLERİ KAMU İLİŞKİLERİ YÖN. ESRA GÜNDÜZ, EGE ÇELİK LİMANI KOORDİNASYON MD. EMRE YARAR, KARDEMİR İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ ÖMER ÖZSEVİ, EGE ÇELİK A.Ş. TEMSİLEN GÜNAY TOPGÜL, TURKMEX FABRİKA MÜDÜRÜ ŞÜKRÜ KIZILKAYA, EGELİM LOJİSTİK FİRMA SAHİBİ KEMAL ERİM, PETLİM GENEL MÜDÜRÜ. DOĞAN ÇIRAKOĞLU, PETLİM OPERASYON MÜDÜRÜ SÜLEYMAN ÇOKAN, EGE ÇELİK FABRİKA MÜDÜRÜ M.ALİ MICIRCIOĞLU, PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş. KAMU İLİŞKİLERİ YÖN. EBRU SULHAN, İZMİR DEMİR ÇELİK A.Ş. FABRİKA MÜDÜRÜ İZZET ULU, GEMİ SÖKÜM YAN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ 2. BAŞKANI ÖMER ELLİALTI, ALİAĞA ESNAF VE SANATKARLAR ODASI YÖN.KRL. BAŞKANI SERDAR BERK, ALİAĞA ŞOFÖRLER ODASI YÖN.KRL. BAŞKANI SALİH YİYİTALP, SS.32 NOLU KOOP. BAŞKANI SAVAŞ UZUN, BAŞKAN YARDIMCILARI ABDULLAH ERİKÇİ VE ATIL ÖZKOÇ, GEMİSANDER YÖN.KRL.ÜYESİ CANER ÖZDOĞAN, ERTÜRK GRUP A.Ş. YÖN.KRL.ÜYESİ COŞKUN ERTÜRK, ALİAĞA TİCARET ODASI YÖ.KRL.BŞK. ÖMER ERTÜRK, MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA, MECLİS BŞK.VEKİLİ YÜKSEL TEZCAN, MECLİS BŞK.VEKİLİ ŞENOL DÖNMEZ, YÖNETİM KRL.BŞK.V. HAMDİ ERDEM, YÖNETİM KRL.BŞK.V. UĞUR AKYILDIZ, YÖNETİM KRL.ÜYESİ KORAY ÖRNEK, YÖNETİM KRL.ÜYESİ YAHYA KEMAL AYGÜN, YÖNETİM KRL.ÜYESİ BURAK ÖZTABAK’ın, katılımıyla 18 Temmuz 2018,Çarşamba günü saat 14.00'de Aliağa Ticaret Odası M.Ender Özer Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Toplantının sonunda sonuç bildirgesi açıklandı.

Toplantı, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından katılımcılara Aliağa'nın ticaret ve sanayisi ile ilgili istatistiki veriler sunan Başkan Ertürk, ardından odanın kanuni görevlerinden biri olan "ticaret ve sanayinin kamu yararına uygun olarak gelişmesini sağlamaya çalışmak” görevine atıf yaparak platformun oluşturulma amacını katılımcılarla paylaştı.

Aliağa'nın pek çok stratejik sektörü bünyesinde barındırmasına ve hızla artan yatırımlara ev sahipliği yapmasına rağmen ilçedeki gelişim hızına paralel bir planlama çalışmasının yapılmamasının kentte ulaşım, mesleki eğitim, sağlık, çevre ve konut gibi konularda sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olduğunu dile getiren Ertürk, “Aliağa pek çok yatırımı bünyesinde barındırdığı gibi, pek çok sorunu da bünyesinde barındırıyor. Sorunların çözümüne ancak Aliağa’da yaşayan tüm paydaşlar olarak hep birlikte hareket edebilirsek ulaşabiliriz. Bizler Aliağa'da yaşayan kurum ve kuruluşlar olarak birlikte hareket ederek işbirliği halinde olursak bölgedeki sorunlara da kalıcı çözümler bulabiliriz diye düşünüyorum. Bu noktada çözümün öncelikle birlikte konuşmakta olduğuna inanıyor ve bu felsefe ile ilçemize fayda sağlamak istiyoruz” dedi.

Açış konuşmasının ardından katılımcılar, platform hakkında ve platformun toplanma amacı olan, Aliağa'nın Ticari, Sanayi ve toplumsal sorunları ve bunların çözüm önerilerinin neler olması gerektiği ile ilgili paylaşımlarda bulundular.

Toplantıda ortaya çıkan görüşler ise şu şekilde:

1.   Ulaşım master planının yokluğu

2.   Sağlık

3.   Eğitim

4.   Alt yapı ve planlama

5.   Ucuz konut üretimi

6.   Çevre

7.   Firmaların sosyal sorumluluk alanlarındaki eksikleri

8.   Nitelikli personel temini

9.   Sanayi ve limanların kapasitesine göre fiziki gelişmelerinde sit vb. sorunların varlığı olarak belirlendi.

Toplantıdan önce mail gruplarına toplantı gündem önerileri gönderilerek oluşturulacak gündemin toplantı hazirununa gönderilmesi, toplantı sırasında katılımcıların ilettiği sorunların çözümü için bir Yürütme Kurulu ve alt komisyonların oluşturulmasına, Yürütme Kurulunun her sektörden temsilcileri içermesine ve bu temsilcilerin sorunların çözümü için yapılacak çalışmalarda görev almasına, Yürütme kurulu üyelerinin bir sonraki toplantıda seçilmesine, Yürütme Kurulu toplantılarının düzenlemesine, bu toplantılarının sıklığının bir sonraki toplantıda belirlenmesine karar verildi.

Yürütme Kurulu'nun seçileceği bir sonraki Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu Toplantısının 8 Ağustos Çarşamba günü düzenlenmesine karar verildi.

Toplantıda söz almak isteyen başka bir katılımcı olmadığı tespit edildikten sonra Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk toplantıya katılanlara teşekkür ederek bir sonraki toplantıda buluşmak üzere temennide bulundu.

mer_Ertrk

katlmclar-3

katlmclar_toplu