ALTO BAŞKANI ERTÜRK’TEN 15 TEMMUZ MESAJI

ALTO BAŞKANI ERTÜRK’TEN 15 TEMMUZ MESAJI
14.07.2018
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ertürk, mesajında; Türk Milleti’nin demokrasiye, bağımsızlığa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını ifade ederken, o hain darbe girişiminin yaşandığı gece, Milletimizin gösterdiği kahramanlıkların bunun en güzel örneği olduğunu belirtti.

Başkan Ertürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin 15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığı darbe girişimi, Türk halkının birlik ve beraberlik içinde harekete geçmesiyle, başarısızlıkla sonuçlanmış, böylece Türkiye, anayasal düzene ve hukuk devletine olan bağlılığını bir kez daha ortaya koymuştur.

15 Temmuz'da büyük Türk milleti, 'İrademe sahip çıkıyorum' diyerek bu saldırgan ve hain gruba direndi. İnsanlarımız, 'İrademize ipotek konulmasını, irademizin hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz' dedi. İnsanlarımız, cumhuriyeti, modern demokratik hayatı, çok partili yaşamı ve hukukun üstünlüğü ilkesini gelecek nesillere taşımakta kararlı olduğunu bir kez daha, canı pahasına, ortaya koydu.

15 Temmuz darbe girişimini bugün bir kez daha kınıyor ve bertaraf edilen hain darbe girişiminin bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Toplumumuzun tüm kesimlerinin, anayasal sistemin ihlaline itirazlarını yüksek sesle dile getirmesi, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ile insan haklarına bağlılıklarını ortaya koyması ülkemizin geleceği açısından bizlere güven vermektedir. Türkiye’de demokrasi ve hukuk devletini daha da güçlendirecek adımların önü açıktır ve bu yönde kat edilecek mesafe, uluslararası doğrudan yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini daha da artıracaktır.

Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’deki yatırım ortamının iyileştirilmesine ve bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan uluslararası doğrudan yatırımların artırılması için hükümetimize destek olmaya, daha fazla yatırım, daha fazla üretim ve istihdam hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin geleceğine inanıyoruz ve bu inancımızı uzun vadeli yatırım perspektifimizi koruyarak göstermeyi sürdüreceğiz.

İki yıl önce bugün gerçekleştirilen hain darbe girişimini tekrar lanetliyor, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, gazilerimize de sağlık diliyorum.” ifadelerini kullandı.