ALTO’NUN ‘UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNDEN’ 425 KURSİYER FAYDALANDI

ALTO’NUN ‘UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNDEN’ 425 KURSİYER FAYDALANDI
26.06.2018
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile her yıl başarılı iş fikri olan yeni girişimcileri kent ve ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile bu yıl girişimci adaylarına yönelik ikincisi düzenlenen girişimcilik eğitimi tamamlandı.

25 kişinin katılım gösterdiği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde; KOSGEB Eğitmeni İlhan Başar tarafından kursiyerlere, destek unsurları, iş planı hazırlama ve bu süreçte başarılı bir işletmeye sahip olmalarını sağlayacak kendi rol ve sorumluluklarını vurgulamaya yönelik bilgiler verildi.

‘Türkiye, Hedeflerine Girişimci Ruh ile Ulaşacak'

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Türkiye’nin üretim gücü yüksek ve yenilikçi fikirlere sahip girişimci ruhu ile hedeflerine ulaşacağını söyledi. Ülkelerin gücünün ekonomideki potansiyeli ile ölçüldüğünü ifade eden Başkan Ertürk, “Hayal kurmak, çalışmak, hedefleri belirlemek ve cesaret, girişimcilikte en önemli altın kurallardır. Üretimi esas alarak çalışan, ülkemizi daha iyi noktalara taşıma arzusunda olan girişimcilerimiz ile ülkemiz ve Aliağa’mız daha iyi noktalara gelecektir” dedi.

ALTO’da Girişimcilik Eğitimine Eylül Ayında Devam Edilecek

Başkan Ömer Ertürk, şimdiye kadar 425 kursiyerin ALTO öncülüğünde düzenlenen girişimcilik programından faydalandığını ve KOSGEB teşviklerinden de yararlanmaya hak kazandığını vurguladı. KOSGEB ile birlikte Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşmasında girişimci ruha sahip insanların büyük payının olduğunu ifade eden Ertürk, “Oda olarak girişimcilerimizi her zaman ve her platformda destekliyoruz. Gençlerimizin kariyer planlarında girişimciliği ön planda olmasını istiyoruz. KOSGEB ile birlikte düzenlediğimiz ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimize Eylül ayında da devam edeceğiz. ALTO olarak her zaman girişimcilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan 25 girişimci adayı, iş projeleri ile KOSGEB'e başvuruda bulunarak, 50 bin TL hibe ve 150 bin TL kredi desteğinden yararlanabilecekler.

giriimcilik_eitimi-2