Sanayiciye Suriye kapısı açılıyor

15.08.2006
Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Gaziantep Sanayi Odası arasındaki işbirliği sayesinde Egeli sanayiciler Suriye ve Irak’la daha kolay dış ticaret ilişkisi kurabilecek.

Ege Bölgesi Sanayi Odası, üyelerine Suriye ve Irak kapılarını açıyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Gaziantep Sanayi Odası arasında gerçekleştirilecek işbirliği sayesinde Egeli sanayiciler Ortadoğu’nun gelişen pazarlarından Suriye ve Irak’a daha kolay ihracat yapabilecek.

Sunexpress’in İzmir – Gaziantep arasında 16 Ağustos’tan itibaren başlattığı direkt uçak seferleri, Egeli sanayici için hem Türkiye’nin güney ucundaki illerdeki meslektaşlarıyla kaynaşıp yeni işbirlikleri yapma hem de Ortadoğu pazarlarında yeni bir ihracat hamlesi fırsatı oluşturdu.

İzmir ile Gaziantep’in hava köprüsüyle bağlanacağını vurgulayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, “Sunexpress’in ilk turu ile gideceğimiz Gaziantep’te Sanayi Odası ile ortak projeler, iki il arasındaki ticari ve sınai ilişkilerin geliştirilmesi için anlaşma yapıyoruz. Bizler Odalar olarak kurumsal bazda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacağız, üyelerimizin faaliyetlerine yardımcı olacağız, onlar arasındaki güven ve işbirliğinin sağlamlaştırılmasını, mevcut ya da yeni öneri ve yöntemlerle bölgesel işbirliğinin geliştirilmesini sağlayacağız. Ortak faaliyetler organize etme fırsatı veren pazarlar konusunda karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişinde bulunacağız. İzmir ve Gaziantep arasındaki direkt uçak seferleri Suriye ve Irak ile olan ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek için önemli bir fırsat sunuyor” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ile Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer’in imza koyacağı işbirliği protokolü ayrıca karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi sürecinde kurumsal planlarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı da kapsıyor.