İnternet ve Telefonla yapılan satışlara dikkat

15.02.2010

İNTERNETTEN, TELEFONLA VE KAPIDAN SATIŞLAR, REKLAM - İLAN VS TOPLAYANLAR HAKKINDA ÖNEMLİ UYARI

Sayın Üyemiz,

Son günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Odamız üyeleri ve ilçemizdeki ticaret erbabı, esnaf telefonlarla aranarak ürün satılmaya, reklam toplanmaya çalışıldığı şeklinde bilgiler almaktayız. Söz konusu kişilerin telefonlarla ulaştıkları Aliağa'daki işyerlerine "Aliağa Ticaret Odası tarafından referans verildiği" şeklinde ifade kullandıkları öğrenilmiştir.

Aşağıdaki hususların dikkate alınmasını önemle rica ederiz;

1. Üyelerimizin ve ilçemizdeki tüm ticaret erbabının, esnafımızın ve vatandaşlarımızın telefon ve internet yoluyla ya da işyerleri ziyaret edilerek yapılan çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.
  2. Odamız tarafından hiçbir kişi ve şirkete üyelerimizle görüşmeleri için referans verilmemektedir. Bu yüzden, telefonla ya da kapıdan her türlü ürün satmak, reklam, rehber, gazete dergi yayınlama bahanesiyle reklam toplamak isteyenler, "Aliağa Ticaret Odası" ismini kullanıyorsa, Odamıza 6164151 nolu telefona bilgi verilmesi, 155 Polis İmdat, 156 jandarma telefonlarına bilgi verilmesini önemle rica ederiz.
  3. Aliağa Ticaret Odası kesinlikle; telefonla, kapıdan satış, Reklam- ilan toplanması vb gibi kişilere ya da şirketlere yetki vermemekte, Odanın isminin kullanılmasına müsaade etmemektedir.

Üyelerimizin ve Aliağa Kamuoyunun internetten, telefonla ve kapıdan satışlarda dolandırıcılık ve yalan beyanlara karşı dikkatli olması ve böylesi durumlarda 155 Polis'e haber vermeleri önemle duyurulur.

ALİAĞA TİCARET ODASI