AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ, ALTO YÖNETİM KURULU VE MECLİS ÜYELERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ, ALTO YÖNETİM KURULU VE MECLİS ÜYELERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ
02.06.2018
  •  A 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Hamza Dağ, Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret ederek yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Aliağa’nın ülke ekonomisine sağladığı katkılar, bölgenin sorunları ve beklentileri detaylarıyla konuşuldu.

Ziyaret kapsamında Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Ulaş ve Ak Parti İzmir 2. Bölge 13'üncü sıra milletvekili adayı Fatma Nur Gündüzpolat’ın yer aldığı heyeti Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri karşıladı.

Toplantıda Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ve ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka’ bölgenin sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.

Ulaşım ve hastane sorunu

Aliağa Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, “Aliağa organize sanayi bölgesi, gemi sökümü tesisleri, limanları, demir çelik sektörü, Petro kimya, rafineri ve enerji sektörü ile ülkemiz ekonomisi için önemli merkezlerden biri. Tabi ağır sanayi bölgesi olmamız nedeniyle çözüm bekleyen pek çok sorunumuz da bulunuyor. Son dönemlerde gerçekleştirdiğimiz fabrika ziyaretlerinde de sanayicilerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde ulaşım sorunumuz başta olmak üzere makro düzeyde planlama ilgili sorunlarımız var. Ulaşım sorunumuzun büyüklüğü hem ağır sanayi bölgemizde, hem limanlar bölgemizde hem de ilçede yaşayan vatandaşların İzmir’e ulaşma noktasında var. Sanayi ve limanlar bölgesindeki lojistiği sağlayan araçların otopark sorunu ve şoförlerin sosyal tesis eksikliği çok önemli. Özellikle ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayan demir çelik bölgesi ve limanlar bölgesindeki yolun yetersizliği ölümcül kazalara, trafik sıkışıklığına ve lojistik sürecin aksamasına neden oluyor. Bir diğer önemli sorunumuz, ağır sanayi bölgesi olmamız hasebiyle ciddi iş kazalarının yaşandığı ilçemizde donanımlı bir hastanemizin olmayışı. Bu sorunlarımız ile birlikte diğer sorunlarımızı da detaylı bir şekilde karşılıklı konuşarak çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum” dedi.

Açış konuşmasının ardından söz alan Hamza Dağ, “Aliağa İzmir’in lokomotif ilçesi. Hem sanayi anlamında hem de vergi anlamında bunu çok net bir biçimde gösteriyor” dedi.

“Çözülmeyecek meseleler değil”

İlçede yaşanan meselelerin birçoğuna vakıf olduklarını dile getiren Hamza Dağ, “Buradaki sorunları yakinen takip ediyoruz, bazen de bir şeyler konuşulsun, tartışılsın diye kendi içerisinde bırakıyoruz. Önümüze bir şeyler getirilsin ki biz de bu konuda bir şeyler yapalım diyoruz. Aliağa’nın meseleleri çözülmeyecek meseleler değil. Lojistik problemi var, ulaşım problemi var. Çünkü burada çok büyük sanayi tesisleri var. Çok fazla istihdam alanları var. Bunlardan kaynaklı problemler var. Biz mevcut sorunları mutlaka çözüme kavuşturacağız. Bu konudaki adımlarımız şu anda atılmış vaziyette. Ulaşımla alakalı hem çevre yolunun hem altgeçitlerin yapılması, hem de Çandarlı’ya kadar otoyolun yapılması konusunda mesafe kat edilmiş vaziyette. Önümüzdeki süreçte bu sorunların tamamı bir şekilde neticeye kavuşturulacak” dedi.

“Hastane konusunun bizzat takipçisi olacağım”

Konuşmasında ilçedeki hastane sorununa da değinen Hamza Dağ, “Hastane konusu da aynı şekilde neticeye kavuşturulacak. En son Tüpraş’ta yaşanan hadiseden sonra Bakan Bey ve ben vatandaşlarımıza yanık ünitesi yapılacağının sözünü vermiştik. Bunun da takipçisi olacağız. Ama Aliağa’da yepyeni bir hastaneye ihtiyaç var. Bunun da çalışmaları bir noktaya kadar getirilmişti. Bundan sonra da devam edecek. Bundan sonraki süreçte ben bizzat takipçisi olacağım.” diye konuştu.

DSC_2675