ALİAĞA MYO KARİYER GÜNLERİNDE ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

ALİAĞA MYO KARİYER GÜNLERİNDE ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU
04.05.2018
  •  A 

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu ve İŞKUR işbirliği ile “Kariyer Günleri” düzenlendi. Başarılı iş insanlarının katılarak konuşmalar gerçekleştirdiği programda, öğrenciler kariyerlerini planlarken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrendi.

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Çiğli Hizmet Merkezi işbirliği ile 3-4 Mayıs tarihlerinde “Kariyer Günleri” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinliğin açılışına Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İzmir Çalışma ve İş Kurumu Vekili Makbule Dank ve sanayi kuruluşlarının yöneticileri ile öğrenciler katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, öğrencilere öğrencilik hayatından iş hayatına geçiş sürecini ve bu süreçte bazı yapılması gereken hedef ve planlamaları anlattı.

Konuşmasında mesleki eğitimin önemi ve meslek seçiminde nelere dikkat edilmesi konularında bilgi veren Saka, “Mesleki eğitim ülkenin ve gençlerin geleceğine bir yatırımdır. Günümüzde mesleksiz, vasıfsız bir kişinin iş bulma olanağı giderek azalıyor. Bu yüzden hızla Mesleki ve Teknik eğitime yönelmeliyiz. Gençlerimiz ise eğitimde yanlış tercihler yapıyor ya da yanlış tercihlere yönlendiriliyor. Aileler; 'evladım üniversite bitirsin de hangisini bitirirse bitirsin' düşüncesiyle hareket ediyor. Gençlerimiz ülkemizde hâsıl olmayan alanlarda eğitim görüyor, hal böyle olunca da sayısız üniversite mezunu gençlerimiz sokaklarda işsiz geziyor. Bu noktada gençlerimizin ailelerine ve öğretmenlerine büyük görev düşüyor. Bizim bu noktadaki tavsiyemiz;  ülkemizde ciddi seviye de eksikliği yaşanan nitelikli ara eleman ihtiyacına karşılık vermek adına meslek okullarımızı daha tercih edilir konuma getirilmesidir. Hatta bu okulların ticaret ve sanayi odalarının uhdesine verilmesi istiyoruz” dedi.

Avrupa'da mesleki eğitim için Türklerin eski ahilik sisteminin modernize edilerek kullanıldığını anekdotlarla aktaran Saka, “İkili eğitimle öğrencilerimiz teorik eğitimin yanında pratik eğitim alırlarsa daha donanımlı olmalarını sağlarız. OSB’lerde üretimin yanı sıra eğitim de yapılarak, sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar OSB içinde açılacak okullarda karşılanabilir. Nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla öğrencilerin yarım gün teorik ve yarım gün de uygulamalı eğitimlerini OSB’deki okullarda aldıkları zaman, mezun öğrenciler eğitim aldıkları OSB’lerde zorlanmadan iş bulabilecek ve sanayi kuruluşlarınca da tercih edilecektir” diye konuştu.

Kariyer Günleri etkinliği açılış pastasının kesilmesinin ardından firmaların açtığı stantların ziyaret edilmesi ile devam etti.

DSC_2454

DSC_2481