BAŞKAN SAKA’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN SAKA’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
24.11.2017
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Tarih boyunca dünyanın her tarafında öğretmenlerin, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren fedakâr ve örnek insanlar olduğunu ifade etti.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Saka, “Geleceğimizin ve uygarlığımızın gerçek mimarı, son derece kutsal bir vazifeyi icra eden öğretmenlerimizdir. Çocuklarımıza iyiyi, doğruyu öğreten ve onların sosyalleşme sürecindeki en önemli yol göstericileri olan öğretmenlerimiz, geleceğimizin olduğu kadar, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, karakterli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu amaçla emek harcayan, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması yolunda fedakârlık ve özveride bulunan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz” dedi.

İnsana ve eğitime yapılacak hiçbir yatırımın karşılıksız kalmayacağını belirten Saka, “Bir milletin geleceği olan çocuklarına ve gençlerine yapılan yatırım, o milletin yarınlarına yapılan yatırımdır. Aliağa Ticaret Odası olarak, bu düşünceyle eğitimin tüm kademelerinde elimizden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymaya çaba göstermekteyiz. Bu vesileyle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anarken, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.