Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, işletmelerin gelişim göstererek büyümelerinde teşvik ve desteklerin önemini vurgulayarak, işletmecileri verimliliklerinin ve rekabet güçlerinin artırılması noktasında KOSGEB desteklerinden yararlanmaya çağırdı.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Levent Arslan, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede KOBİ destekleri ve ortak yapılabilecek programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
İşbirliği güç birliği gelişmek ve büyümek isteyen işletmeler için büyük fırsat
KOSGEB'in destekler konusunda işletmeler için çok önemli bir kuruluş olduğunu ve Aliağa’nın KOSGEB desteklerinden iyi oranda faydalandığını belirten Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Kamuoyunda daha çok girişimcilik desteği ve kredi faiz desteği uygulaması biliniyor ancak, KOSGEB’in işletmelerimizin gelişmesi ve büyümesi için birçok farklı destek uygulaması var. Örneğin ‘İşbirliği Güç birliği’ destek uygulaması kapsamında Kobilerin bir araya gelerek ortak sorunlara ortak çözümler üretilmesi ve Kobilerin bir araya gelerek kapasite ve rekabet gücü yüksek işletmelere dönüşmesi noktasında çok ciddi destekler veriliyor. Bu açıdan KOSGEB’in açıkladığı “İş birliği - Güç birliği” destek programını çok önemli buluyorum ve KOBİ’lere büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kalkınmada ve gelir dağılımında kilit rol oynayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin, gelecekte ayakta kalabilmeleri için rekabet güçlerini artıracak bu destek ve teşvikleri değerlendirmeleri gerekiyor” dedi.
İmalatçı Kobi’ye 1 milyon liralık destek
İzmir KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Levent Arslan ise KOSGEB olarak STK’lara büyük önem verdiklerini ve bu noktada Aliağa Ticaret Odası ile birlikte paydaşlarımızın KOSGEB desteklerinden maksimum düzeyde faydalanabilmeleri için ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Arslan konuşmasının devamında bugüne kadar imalat sanayinden çok hizmet ve ticaret sektörlerine destek verdiklerini belirterek, "Hizmet ve ticaret sektörlerinden desteğimizi çekmemekle birlikte imalat sanayine desteğimiz artacaktır. İmalat sanayisinde katma değeri yüksek ürün üretilmemesi ve marka ürünlerin olmaması cari açığı artırıyor. Bu yüzden KOSGEB olarak imalat sanayine daha fazla destek vereceğiz. Önümüzdeki yıllarda imalat sanayine yönelik 50-100 bin lira bandında değil, 1 milyon lirayı bulan yardımlarımız olacak” dedi.
Birleşene 300 bin TL hibe
KOSGEB olarak üzerinde durdukları bir diğer destek programının ‘İşbirliği Güç birliği Destek Programı’ olduğunu dile getiren Arslan, “İşletmelerin bir araya gelerek daha büyük işler yapabileceğini düşünüyoruz. KOSGEB olarak da en büyük desteği işbirliği yapan girişimcilere veriyoruz. Program kapsamında destek üst limiti 1 milyon 500 bin lira olarak belirlendi. Bu tutarın 300 bin lirası geri ödemesiz olacak. İşletmelerin rekabet gücünü artırmaları için birçok projeyi hayata geçirdik. Bu nedenle KOSGEB'in sağladığı imkanlardan Kobilerimizin istifade etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.