Géza Dologh’dan Emniyet'e ziyaret

10.08.2006
İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a nezaket ziyaretinde bulunan DTO İzmir Başkanı Géza Dologh, İzmir’in yanı sıra çevre ilçelerde de emniyetin denizle ilgili hizmetlerini konuşma fırsatı buldular.

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a nezaket ziyaretinde bulunan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh ile Şube Müdürü Erol Çağlar, İzmir’in yanı sıra çevre ilçelerde de emniyetin denizle ilgili hizmetlerini konuşma fırsatı buldular.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh ile Şube Müdürü Erol Çağlar, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

Ziyaret sırasında Başkan Dologh, İzmir merkezde bir sorun olmadığını, hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, Aliağa Emniyet Müdürlüğü’nde deniz polisi biriminin olmamasının gemi adamları açısından sıkıntı yarattığını, özellikle gemilerin personel değişimi veya evrak takibi için Alsancak Limanı’nda bulunan deniz polisi bölümüne geldiklerini dile getirdi.

Dologh, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu durum zaman kaybı yarattığı gibi gemilerin, limanda uzun süre beklemesine de neden oluyor. Uzun yıllar önce sorunun giderilmesi için bir takım önlemler alınmıştı ama tahminimizce eleman eksikliği nedeni ile uygulamanın aksadığı görüldü. Ancak, Aliağa’da kaymakamlık ve ilçe emniyet müdürlüğü nezdinde yapılan çalışmaların İzmir’de sürdürülmesi özellikle İl Emniyet Müdürlüğü’nün konuya olumlu yaklaşması bizleri sevindirdi.”

Aliağa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak deniz polisi ile ilgili çalışmalara ağırlık vereceklerini aktaran Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise şunları dile getirdi:

“Bunun yanında Aliağa Emniyet Müdürlüğü, uzmanlaşmış elemanlar tarafından takviye edilecek ve temin edilecek bilgisayar aracılığı ile hizmetler aksamayacak. Ayrıca, son zamanlarda İzmir Limanı’na kruvaziyer turizmi ile gelen turistlerin şehri rahat dolaşabilmeleri için her türlü önlem alındı. İzmir’e gelen turist rahatlıkla gezebiliyor, alışveriş yapabiliyor.”