Kadın Mahkumların Yaptığı Resimler Sergileniyor

Kadın Mahkumların Yaptığı Resimler Sergileniyor
04.10.2017
  •  A 

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde yer alan İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadın mahkumların, katıldıkları kursların ardından yaptıkları yağlı boya resimleri Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonunda sergileniyor.

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadın mahkumlar, katıldıkları kursların ardından eserlerini Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonunda ziyaretçilerin beğenisine sundu. 45 yağlı boya tablonun yer aldığı sergide aynı zamanda kurumda yürütülmekte olan iş ve meslek kurslarında üretilen ürünler de stantlarda yer buldu.

4 gün boyunca devam edecek olan serginin açılışına Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Güneş Okur, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Teymür, usta öğreticiler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Sergi süresince protokol üyelerine ve sergiyi ziyarete gelen tüm konuklara ceza infaz kurumunda yürütülen eğitim ve öğretim çalışmaları ile sosyal kültürel ve sportif faaliyetler hakkında bilgi verildi. Topluma kazandırmanın önemi vurgulanarak kadın tutuklu ve hükümlülerin bu süreçte katıldıkları eğitimler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin kadın mahkumlara yönelik yeni kursların açılmasında kullanılacağı öğrenildi.

resim_seergisi_2