İZMİR İLİ VE İLÇELERİ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI

21.09.2017

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Torbalı Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası açılış töreni ve İzmir ili ve ilçeleri Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı gerçekleştirildi. Aliağa Ticaret Odası adına, gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka katılım sağladı.

İl, ilçenin ve iş dünyasının temel gereksinimlerinin dile getirildiği toplantıda Hisarcıklıoğlu, Oda ve borsa başkanlarının üyelerinin dertlerini beklentilerini seslendirdiklerini söyleyerek, onlarla birlikte bu sıkıntıları hükümete aktardıklarını ve birçok sorunun çözümüne ulaştıklarını anlattı. TOBB Başkanı finansman sıkıntısı çeken KOBİ’ler için yüzde 9,9 faizle 27 bin firmaya nefes kredisi verdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, İzmir’de de 1,714 üyenin 211milyon liralık nefes kredisi kullanıldığı bilgisini verdi. Bunun yanında yönetiminde oldukları KOSGEB’in de 3 yıl vadeli sıfır faizli 260 bin firmaya kredi imkanı sağladıklarını vurguladı. Kredi Garanti Fonu olarak 335 bin firmaya da 217 milyar liralık kefalet sağladıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, “Baba oğula, komşu komşuya kefil olmazken Kredi Garanti Fonu sizlere kefil oldu” dedi. Hisarcıklıoğlu toplamda, finans anlamında 620 bin firmaya dokunduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu böyle bir sistemin dünyada benzeri olmadığına vurgu yaptı.