KOSGEB’İN İMALATA SANAYİİ SEKTÖRÜNDEKİ KOBİLERE VERDİĞİ DESTEK ALTO’DA ANLATILCAK

KOSGEB’İN İMALATA SANAYİİ SEKTÖRÜNDEKİ KOBİLERE VERDİĞİ DESTEK ALTO’DA ANLATILCAK
22.09.2017
  •  A 

"Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin payının arttırılması" proje teklifi çağrısı bilgilendirme toplantısı Aliağa Ticaret Odası'nda (ALTO) yapılacak.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 'Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin payının arttırılması' proje teklifi çağrısı bilgilendirme toplantısının 26 Eylül Salı günü ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu'nda yapılacağını söyledi. İmalat sektöründe faaliyet gösteren ALTO üyelerinin toplantıya katılmasının büyük fayda sağlayacağını kaydeden Başkan Saka, 300 bini geri ödemesiz, 1 milyona kadar destek projenin, imalat sektöründeki KOBİ'lerin katma değerli ve ileri teknolojili ürün üretilebilmesi, dijitalleşmesi, endüstri 4.0'a hazırlanması, ihracat odaklı üretim yapısına geçişlerinin kolaylaştırılması ve tasarım becerilerinin geliştirilebilmesi amacıyla KOSGEB tarafından yürütüldüğünü dile getirdi.

1 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

Başkan Adnan Saka, “Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek verilebilecek" dedi. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Saka, “Destekten yararlanmak isteyen KOBİ'lerimiz 8 ana başlık üzerinde hazırlayacakları projeleri ile başvuru yapacak" dedi.

PROJE BAŞLIKLARI

Projenin toplam bütçesinin 500 milyon lira olduğunu da vurgulayan Başkan Adnan Saka, proje başlıklarını ise 'Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, 'Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması', 'Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, 'İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım, Mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme', 'Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi', 'Enerji verimliliğinin arttırılması', 'Yeşil üretime geçiş' olarak sıraladı.

TÜM İMALAT SEKTÖRÜ DAVETLİ

Başkan Adnan Saka, 26 Eylül'de saat 10.30 ile 12.00 arasında ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu'nda KOSGEB Uzmanı Senem Kesimci tarafından destek paketinin detaylarının anlatılacağı kaydederek, imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm ALTO üyelerinin toplantıya davetli olduğunu ifade etti.