Egeli sanayiciye Güney Afrika daveti

10.08.2006
EBSO Başkanı Tamer Taşkın, Egeli sanayicileri, Eylül ayı ortasında Johannesburg ve Capetown'a gerçekleştirilecek iş gezisine davet etti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu ve DEİK Türk-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Tamer Taşkın, Güney Afrika Cumhuriyeti (GAC) başta olmak üzere tüm Afrika ile ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen Egeli sanayicileri, Eylül ayı ortasında Johannesburg ve Capetown'a gerçekleştirilecek iş gezisine davet etti.

Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ile African Business Dergisi tarafından organize edilen ve 18-21 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek gezide Güney Afrika Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı yetkilileri tarafından ticaret ve yatırım brifingi verilecek. Johannesburg ile Capetown Ticaret ve Sanayi Odaları ziyaret edilerek Güney Afrika firmalarıyla ikili iş görüşmeleri yapılacak. Egeli firmalar bu gezide gerek karşılıklı yatırım gerekse başka ülkelerde ortaklaşa yapacakları işler için yeni işbirliği fırsatları bulacak.

Göz kamaştıran artış

Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından 2003 yılında "Afrika ülkeleri ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi stratejisi" kapsamında bu ülkelere yönelik ihracatın yüzde 40 arttığını hatırlatan Tamer Taşkın, Afrika ülkelerinin Türkiye'nin genel ihracatı içindeki payının da yüzde 5'e yükseldiğini ifade etti.

Aynı zamanda Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu ve Türk-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı da olan Taşkın, "Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasına girişte anahtar rolü oynuyor. Bu olumlu gelişmeler ışığında Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından 2005 yılı "Afrika Yılı" ilan edildi. Bütün bunların yanında 1992-2003 yılları arasında Güney Afrika Cumhuriyeti ile Afrika kıtası arasındaki dış ticaretin yüzde 560 oranında arttığı da dikkate alındığında, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne yapılacak iş gezisi bir kat daha önem kazanıyor. Pazarda etkin konuma gelmek isteyen Türk işadamları için önemli bir fırsat teşkil ediyor" dedi.