‘Ahilik Yemini’ ile Mezuniyet Töreni

‘Ahilik Yemini’ ile Mezuniyet Töreni
17.06.2017
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Mezuniyet töreninde ALTO Başkanı Adnan Saka tarafından mezun olan öğrencilere Ahilik Yemini ettirildi.

Başkan Saka törende yaptığı konuşmada, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, Türkiye’nin hızla Mesleki ve Teknik eğitime yönelmesi gerektiğini ifade etti.  Bu ülkenin kalkınmasının yolu Mesleki ve teknik eğitimden geçtiğini söyleyen Saka,  “Günümüzde mesleksiz, vasıfsız bir kişinin iş bulma olanağı giderek azalıyor. Bunun yerine mesleki ve teknik eğitim alıp, eğitim alırken bir sanayi kuruluşunda çalışma imkânı bulan gençler ise hiç iş sıkıntısı çekmeden mezun olduğu gibi iş bulabiliyor. Öğrenci ve velilerin mesleki eğitime önem vermesiyle hem sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılanır hem de işsizlik sorununa katkıda bulunulur” dedi.

Tören, yapılan konuşmalarından ardından mezun olan öğrencilerin havaya kep atması ve toplu hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.

DSC_1466