BAŞKAN SAKA ÖĞRENCİLERE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ANLATTI

BAŞKAN SAKA ÖĞRENCİLERE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ANLATTI
11.05.2017
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa'daki 8'inci sınıf öğrencilerine mesleki eğitimin önemi ve meslek seçimi konularında bilgi verdi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aliağa Ticaret Odası (ALTO) işbirliğinde yapılan 'Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum' projesi kapsamında 8'nci sınıf öğrencilerine yönelik meslek tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. ALTO Başkanı Adnan Saka öğrencilere Aliağa'da çalışma olanakları, hangi sektörlerde hangi mesleklere ilgi duyulduğu konusunda bilgiler vererek, "Özellikle Aliağa ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları mesleki ve teknik eğitim alanında iyi eğitim almış nitelikli ara personel vasfında istihdam imkanı sağlıyor. Ailelerin ‘Evladım üniversite bitirsin de hangisini bitirirse bitirsin' düşüncesiyle hareket etmemesi gerekiyor. Üniversiteye girememek ailelerde ve gençlerde hayal kırıklığı oluşturmamalı. Bu ülkede herkesin doktor, avukat, mühendis olması gibi bir durum gerçekçi değil. Kendinize uygun mesleği seçebilmeniz için; kendinizi iyi tanımalı, yeteneklerinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi iyi bilmelisiniz. Hangi mesleği seçecekseniz o işi en iyi yapan kişi olun, hiç kaybetmezsiniz" dedi.

Başkan Saka öğrencilerin sevdikleri alanlara yönelmek kadar, ülkenin ihtiyaç duyacağı, çalışma olanakları geniş alanlardaki mesleklere yönelmeleri gerektiğini ifade ederek, "Hayatınız boyunca mutlu olacağınız, sizi geliştirecek meslekler seçin. ‘Her işi yaparım' demeyin, bir işi yapın ama çok iyi yapın. Artık hepimiz dünya vatandaşıyız. Bunun için yabancı lisan öğrenip dünyayı da takip edin" diye konuştu.

Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ile birlikte başta sanayi veya ticaret odalarının da aktif hale getirilerek mesleki eğitimde etkin görev almalarını sağlayacak yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini belirten Saka, "Organize sanayi bölgelerinde üretimin yanı sıra eğitim de yapılarak, sanayicinin aradığı nitelikli personeller karşılanabilir. Nitelikli personel yetiştirmek amacıyla öğrenciler yarım gün teorik ve yarım gün de uygulamalı eğitim aldıkları zaman, mezun olduklarında zorlanmadan iş bulabilir ve sanayi kuruluşlarınca da tercih edilebilir" dedi.

mesleki-eitimin-nemi-paneli