'HAMPTON BY HİLTON' HİZMETE AÇILDI

'HAMPTON BY HİLTON' HİZMETE AÇILDI
07.04.2017
  •  A 

Türkiye'nin 53. İzmir'in 5. Hilton Oteli 'Hampton by Hilton' konseptiyle Aliağa'da hizmete açıldı.

2014 yılında yapımına başlanan ve kısa bir süre önce ilk müşterilerini kabul eden Türkiye'nin 53. İzmir’in 5. Hilton Oteli olan 'Hampton by Hilton'un açılışı gerçekleştirildi. İzmir Mühendislik Şirketler Grubu'nun iştiraki olarak 2014'te kurulan MNV Turizm AŞ.'nin girişimi olan Hampton by Hilton’un açılışına Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Otel Müdürü Zafer Çelebi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, otel hakkında bilgiler verdi.

“BİZİMLE BERABER AYNI HEYECANI YAŞADILAR”

Çelebi’nin ardından söz alan İzmir Mühendislik Kurucusu Mehmet Manav, konuşmasında otelin yapılma sürecine ilişkin bazı bilgiler verdi.3.5 yıl süren inşaat döneminde başta belediye ve ticaret odası gibi resmi kurumlar olmak üzere herkesin otelin yapımına ilişkin aynı heyecanı yaşadığını ve kendilerine sonuna kadar destek olunduğunu söyledi. Manav Otelin inşaatı sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

"100 BİN NÜFUSLU BİR İLÇEYE BU OTEL YETMEZ, BAŞKALARININDA YAPILMASI LAZIM"

Manav'dan sonra söz alan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ise "Aliağa'da böyle bir tesisin yapılması için gerçekten çok emek verdik, eksiğimizdi çünkü. 100 bin nüfuslu bir ilçede her gün yüzlerce aracın İzmir'deki 5 yıldızlı otellerimizden özel kişileri toplantı ve ticari amaç için getirdiği bir yerdeyiz. Buraya her gün İzmir çevresinde toplantı nedeniyle en az 100 kişi geliyor, yurtdışından gelenler var. Böyle bir yer içinde Aliağa'da mutlaka bir takım yatırımların yapılması lazımdı. Bu da yetmez, bundan sonrada lazım olacak. Ben uzun yıllardır burada yaşayan bir ailenin ferdi olarak 25 yıldır da ticaretin başında bulunuyorum. Bundan 50 sene önce otelcilik eğitimi almak üzere Avrupa'ya gittim ve 11 sene eğitim aldım, orada yaşadım. Bu işin her yönünü bildiğimi söylemeyi düşünüyorum ve arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin akabinde protokol ve diğer konuklara otel yönetimi tarafından 'Hampton by Hilton' gezdirilerek tanıtımı yapıldı. Hampton by Hilton Aliağa, Türkiye'de bu konseptteki 10'uncu otel özelliği taşıyor. Otel, arazi bedeli hariç 12 milyon Euro’ya mal oldu.

DSC_0620