BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR. FARUK ÖZLÜ’DEN, ALİAĞA TİCARET ODASI’NA ZİYARET

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR. FARUK ÖZLÜ’DEN, ALİAĞA TİCARET ODASI’NA ZİYARET
24.03.2017
  •  A 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aliağa’da sanayici, işadamları ve vatandaşlarla buluşacağı toplantı öncesinde Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette Aliağa Ticaret Odası adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Aliağa ekonomisi hakkında bilgi vererek bölgenin ihtiyaçlarını ve beklentilerini detaylarıyla paylaştı.

Aliağa’nın son yıllarda yatırımlarla hızla büyüdüğünü ilçenin geleceğe yönelik planlanmasının yapılması gerektiğini Bakan Özlü ile paylaşan ALTO Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın dev yatırımlarla göç alarak nüfusun hızla yoğunlaşmasına neden olduğunu, buna paralel olarak da konut projelerinin nüfus artış hızına cevap veremediğini ifade ederek, özellikle kent merkezinin dışında düşük ve orta gelirli çalışanların ucuz konut sahibi olabileceği; altyapısıyla ve diğer sosyal olanaklarıyla hazır yeni yerleşim yerleri planlanması gerektiğini dile getirdi.

Saka son olarak, organize sanayi bölgelerinde yatırımcının önünü açacak ortamın sağlanmasının yatırımların hızlanması noktasında olumlu etki oluşturacağını da Bakan Özlü’ye iletti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aliağa’nın İzmir ve Türkiye için öneminden bahsederek başladığı konuşmasında iş dünyası, sanayici ve esnafı dinlemenin doğru karar alıp doğru işler yapmak için gerekli olduğunu vurguladı. Bakan Özlü “Sizler sahada olan insanlarsınız. Sahanın sıkıntılarını, aksayan taraflarını ve bunların muhtemel çözüm önerilerini biz sizlerden alacağız. Sizlerden aldığımız verilerle formülasyon geliştirerek çözümler üreteceğiz” dedi.

Aliağa’nın yalnızca İzmir’in değil, Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret kenti olduğunu söyleyen Bakan Özlü, “Türkiye’nin petro kimya ürünlerinde PETKİM’in katkısı yüzde 18-20’lerde. Yani Türkiye, 4 PETKİM daha kursa Türkiye’deki iç pazar bu petrol türevlerinden mütevellit yeterli pazar var. Yani ihtiyaç var” dedi.

ALTO Yönetimi ve sanayicilerle yaptığı görüşmede İzmir için yakın gelecekteki plan ve projelere de değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü “İzmir için özel çalışmalar yapıyoruz. İzmir’i Türkiye’nin teknoloji üssü yapmak istiyoruz. İnşallah bunları sizlerle de yakın zamanda paylaşacağız. Teknoloji üretmeyen bir Türkiye’nin geleceği olamaz. Bizim petrol kuyumuz yok, doğal gaz yataklarımız, altın madenlerimiz yok. Sattığımız belli aldığımız belli. İthalatımız ile ihracatımız arasında 60 küsür milyar dolar fark var. Bu farkı kapatmanın tek yolu teknoloji üretmektir. Bunun için de İzmir büyük bir potansiyel taşıyor. İklimi, insan yapısı ve dünyaya açıklığını değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.