ALTO BAŞKANI SAKA’DAN "SİGORTACILIK HAFTASI" ZİYARETİ

ALTO BAŞKANI SAKA’DAN "SİGORTACILIK HAFTASI" ZİYARETİ
01.06.2016
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, her yıl Mayıs ayının son haftasında, ülke genelinde sigorta bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen “Sigortacılık Haftası” kapsamında ALTO Meclis ve 9. Meslek Komitesi Üyesi Yüksel Tezcan’ı iş yerinde ziyaret etti.

Başkan Saka ziyarette yaptığı konuşmada,  “Sigortacılık küresel ekonominin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Rekabet ortamındaki kıyasıya mücadelede, riskleri bertaraf etmek ve rekabete yoğunlaşmak başarı oranını büyük ölçüde artıracaktır. Bu kapsamda Mayıs ayının son haftasının "Sigortacılık Haftası" olarak ilan edilmesi, toplumda sigorta bilincinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Günümüz ekonomik ve sosyal hayatında çok önemli bir yere sahip olan sigortacılık sektörü, ülke ekonomisine sağladığı taze fon yaratma işlevinin yanında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde de önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla, ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesi, toplumda sigorta bilincinin artırılması, sigortacı ve sigortalı arasındaki güvenin daha da yükseltilmesi son derece önemli bir konudur. Sigortacı ve sigortalının arasında güvene ve hıza dayalı olan sigortacılık, son yıllarda gereken önemi görmeye başlamıştır. Ancak, sigorta bilincinin tabana yayılması ve geleceğin bugünden yapılandırılması için bu bilincin küçük yaşta oluşturulması gerektiğini düşünmekteyim. Sigortacılık bilincinin ve sektöre duyulan güvenin artırılmasını hedefleyen Sigorta Haftası'nın tüm sigortacılık faaliyetini gösteren üyelerimize, tüm sigortacılara ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yüksel Tezcan ise ziyaretinden dolayı Başkan Saka’ya teşekkür ederek, tüm meslektaşlarının Sigortacılar Haftası'nı kutladı ve sektör sorunları ile ilgili bilgi vererek sigorta bilincinin yaygınlaşması gerektiğinin altını çizdi.