TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ KADINLARIN ESERLERİ ALİAĞA’DA SERGİLENİYOR

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ KADINLARIN ESERLERİ ALİAĞA’DA SERGİLENİYOR
16.05.2016
  •  A 

Adalet Bakanlığı İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadın tutuklu ve hükümlülerin kendi el becerileriyle yapmış olduğu resim ve el işi ürünleri Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonunda açıldı.

Şakran Kapalı Kadın Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yapmış olduğu resim ve el işi ürünleri sergisinin açılışına, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İzmir Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Başsavcısı Zafer Dur, Şakran Ceza İnfaz Savcısı Güneş Okur, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Kara, Çocuk ve Gençli Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür,  Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Halis Orhan, 2Nolu F Tipi Ceza İnfaz Müdürü Bülent Başar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Halk Eğitim Müdürü Fevzi Bayır, Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış ve vatandaşlar katıldı. Kadın tutuklu ve hükümlülerin sergideki resimleri yaklaşık 3-5 aylık bir kursla yaptıkları çalışmalar katılımcılar tarafından büyük takdir topladı.

Sergiye ev sahipliği yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bu tür çalışmaların hükümlü ve tutukluların sosyalleşmesinde ve özgüven sağlamalarındaki öneme vurgu yaparak, “Hükümlü ve tutuklulara mesleki eğitim verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aldıkları kurslarda edindikleri bilgileri ve becerileri kullanarak ortaya güzel ürünler çıkarmışlar. Aliağa Ticaret Odası olarak böyle faydalı çalışmalara tüm imkanlarımızla gerekli desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.

Amaçlarının tutuklu ve hükümlü kadınları topluma kazandırmak olduğunu söyleyen İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Afet Haznedaroğlu, “Tutuklu hükümlüler koğuşlarında bulundukları zaman sorunlarına biraz daha sorun ekliyorlar. Dertleri biraz daha çoğalıyor çünkü dört duvar arasında kalıyorlar. Bizim amacımız da onları koğuşlarından dışarıya çıkartmak. Bir eğitim katımız var ve bu eğitim katında çok sayıda kursumuz var. Kursiyerlerimiz kurslara günde 8 saat katılarak günlerini kurslarda geçiriyorlar. Dışarıdan gelen bir öğretmenle buluşmuş oluyorlar, diğer tutuklu hükümlülerle farklı bir ortamda buluşmuş oluyorlar. Bu da onları moral motivasyon yönünden çok destekliyor. Bunun dışında iş ve meslek öğreniyorlar. Herhangi bir konuda sosyalite kazanmış oluyorlar. Böylelikle sorunları biraz daha azalmış oluyor. Bunun yanında sertifika sahibi oluyorlar. Kadınlar toplumumuzda hala daha yeterince yer bulamıyor. Birçok kadının mesleği hazır değil. Biz burada kadına meslek kazandırarak onları dışarıya hazırlıyoruz. Buradaki ürünler beş gün boyunca satışta olacak ve elde edilen gelir Ankara’da iş yurtları hesabına aktarılacak” diye konuştu.

16 Mayıs Pazartesi günü açılan ve beş gün boyunca ziyaretçilere açık olacak olan sergi 20 Mayıs Cuma günü sona erecek.