Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Işılay Saygın ve Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’ya iade-i ziyarette bulundu.
ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Üniversitelerin eğitim kurumları olmakla birlikte üniversite-sanayi işbirliğiyle ekonomiye pek çok yoldan önemli katkılar sağlayan kurumlar olduğunu dile getirdi.
Aliağa’daki sanayi kuruluşlarının eğitim almış, nitelikli teknik eleman ihtiyacı olduğunu ifade eden Saka, “Aliağa’da onlarca sanayi kuruluşumuz var. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde 400 parselde sanayi yatırımları gerçekleşiyor. Ancak bu sanayi sektörlerinde çalışacak nitelikli teknik eleman bulamıyoruz. Bölgemizde faaliyet gösteren üniversitelerin ilçedeki stratejik sektörlere yönelik gerçekleştirecekleri projeler sanayide istihdamda önemli bir sinerji oluşturabilir” dedi.
Bölge için önemli olan üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanmasında Gediz Üniversitesi’nin önemli bir rol üstleneceğini dile getiren Saka, “Bu noktada Aliağa Ticaret Odası olarak her türlü işbirliğine hazırız. Hedefimiz; Aliağa’nın istihdamı ve insan kalitesi yüksek, üreterek büyüyen bir kent olmasıdır. Gediz Üniversitesi'nin de bölgemizde projeler gerçekleştirmesini çok isteriz. Bölgeyi geleceğe hazırlamak istiyoruz ve gelişen bölgemiz için geçlerimize istihdam olanağı sağlamak istiyoruz. Bu da ancak eğitimle gerçekleşecektir. Bunun için her zaman eğitime tam destek sağlıyoruz. Gediz Üniversitesi’nin katkılarıyla de bölgemiz için yararlı işler ortaya çıkaracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
Gediz Üniversitesi'nin bölge için önemli bir eğitim yuvası olduğunu belirten Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Işılay Saygın ise, Gediz Üniversitesi’nin Türkiye'deki 41 vakıf üniversitesi arasında 15. Sırada olduğunu belirterek henüz sekiz yıllık geçmişe sahip bir üniversite için bu durumun gurur duyulacak bir şey olduğunu söyledi.
Meslek yüksekokullarının sanayicinin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacağını hem de işsizlik sorununun giderilmesine katkıda bulunacağını ifade eden Saygın, “Verimli ve güçlü bir ekonominin vazgeçilmez unsurlardan biri olan nitelikli iş gücüne sahip olmanın yolu iyi planlanmış bir mesleki eğitimden geçmektedir. Gediz Üniversitesi olarak mesleki eğitime önem veriyoruz ve sanayicilerin talepleri doğrultusunda bölümler açmak istiyoruz. Bu noktada sanayicilerimizin fikirleri bizler için önemli. Mesleki eğitim ile ilgili düşünceleri bize bu yolda rehber olacaktır” dedi.
Gediz Üniversitesi’nin çevresiyle yoğun iletişim halinde olduğunu ve bunun sonucunda güzel projeler ortaya çıktığını kaydeden Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, “Bizler sanayicilerle konuştuğumuz zaman söylenen bir şey var: 'Biz, nitelikli ara eleman istiyoruz.' Yatırım yapacak firmanın da, gelişmek isteyen sanayicinin de önemli sorunlarında birisi bu. O zaman bu durumu paydaşlarımızla birlikte çözmek gerekiyor. Bu noktada Gediz Üniversitesi olarak desteğe hazırız. Sizin gibi çok değerli komşu ilçelerin bizi sahiplenmesini istiyoruz. Mesleki eğitimi çok önemsiyoruz ve bu konuda Aliağa bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.