ALTO BAŞKANI SAKA ‘TÜRKİYE-YUNANİSTAN İŞ FORUMU’NU DEĞERLENDİRDİ

ALTO BAŞKANI SAKA ‘TÜRKİYE-YUNANİSTAN İŞ FORUMU’NU DEĞERLENDİRDİ
11.03.2016
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Türkiye ve Yunanistan ekonomik iş birliğinde köprü olmaya devam ediyor. Aliağa Ticaret Odası heyeti, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda; DEİK tarafından Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle düzenlenen ‘Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na katıldı.

Türkiye-Yunanistan ikili ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerde beraber yatırım imkanlarının değerlendirilmesinin hedeflendiği Forum’da, turizm, gayrimenkul, gıda, lojistik, sağlık ve ilaç, inşaat ve inşaat malzemeleri ile endüstriyel ürünler ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere pek çok sektörde her iki ülke için yatırım ve işbirliği olanakları ele alındı.

ALTO Üyeleri İş Forumu’nda Yunan Firmalarıyla Bir Araya Geldi 

Forum’da Yunanistan’da faaliyet gösteren meslek örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelen Aliağa Ticaret Odası heyeti, Türkiye ve Yunanistan’ın özel sektörleri arasında ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni işbirliği imkanlarını ortaya çıkarmak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

DEİK organizasyonu kapsamında yapılan Forum hakkında değerlendirmede bulunan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türk ve Yunan iş dünyasından yaklaşık 400 üst düzey temsilcinin katıldığı ve 400’ün üzerinde ikili iş görüşmesinin yapıldığı toplantıların, görüşmeleri yapan firmalar arasında daha özele indirgenerek devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bu tür iş forumlarının ikili ilişkilerin gelişmesinde olumlu etkisi olduğunu ve daha önce yapılan görüşmelerden Aliağa’ya yatırımcı geldiğini ifade eden Başkan Saka, “Aliağa’nın ağır sanayi bölgesi olması, limanları ve lojistik avantajları olduğu için birçok yetkili bizimle ve üyelerimizle görüşmek istedi ve kendileriyle yatırımlar hakkında görüştük. Forum’daki görüşmelerden sonra üyelerimizden ve iş dünyasından çok daha fazla kesimin buraya yöneleceğine inanıyorum” dedi.

Türkiye-Yunanistan ortak bildirisinde Başbakan Davutoğlu'nun İzmir-Selanik arasında feribot seferlerinin başlama müjdesi vermesini sevindirici bulduklarını söyleyen Saka, "İzmir-Selanik arasındaki feribot seferlerinin başlaması uzun zamandır istediğimiz bir gelişme. Her iki ülke arasında yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığında da işbirliği yapılabilir. Yunanistan’dan Ege’ye direk Ro-Ro hatları açılması, her iki ülkenin de ticaret hacimlerinde önemli oranda canlanmaya imkan sağlayacaktır” diye konuştu.