BAŞKAN SAKA’DAN IŞILAY SAYGIN’A ZİYARET

BAŞKAN SAKA’DAN IŞILAY SAYGIN’A ZİYARET
17.02.2016
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın'ı ziyaret etti.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın’ı ziyaret etti. ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış’ın kendisine eşlik ettiği Saka, dönüşümlü başkanlık uygulaması kapsamında bayrağı devralan eski Devlet Bakanı Saygın’ı kutlayıp başarı diledi.

Ziyarette Aliağa Ticaret Odası’nın kuruluşunda büyük emeği olan Saygın’a tekrar teşekkürlerini sunan Saka,“Büyük devlet tecrübenizle bugüne kadar önemli işlere imza atan Gediz Üniversitesi’ni çok daha iyi bir yere getireceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Aliağa’nın son yıllarda ekonomide çok hızlı ve dinamik bir konumda olduğunu ifade eden Saka, “Bölgemizde demir çelikten gemi söküme, Petro kimyadan, liman, taşımacılık ve lojistik sektörlerine kadar ekonominin tüm stratejik faaliyetleri yapılıyor. Böylesi hızlı büyüyen ve tüm Türkiye’deki ekonomiyi yakından ilgilendiren sektörleri barındıran kentimizde yetişmiş insan gücüne, ara elemana ihtiyaç var. Biz kentimizde sanayimizin ihtiyaç duyacağı elemanları yetiştirmek istiyoruz ve eğitim kurumlarımızın da Aliağa’daki potansiyeli görmeleri açısından ilçemize ziyarette bulunmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Işılay Saygın da kurucuları arasında yer aldığı Gediz Üniversitesi’nin kısa süre içerisinde İzmir’in uluslararası eğitim markası haline geldiğini ifade etti. Saygın, “İzmirlilerin verdiği destekle bu noktaya ulaştık, elbirliğiyle çok daha iyi noktalara ulaşmak istiyoruz” dedi.

Aliağa’nın sanayi ve ticaret kimliğiyle Türkiye için çok önemli bir kent olduğunu ifade eden Saygın, Aliağa’daki gelişmeyi görüyoruz ve ilçeye büyük önem veriyoruz. Yakın bir zamanda da Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik ile birlikte Aliağa’ya ziyaret gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.