MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ ALTO’DA ANLATILACAK

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ ALTO’DA ANLATILACAK
05.02.2016
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) işbirliğiyle, Aliağa iş dünyasına yönelik ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

09 Şubat Salı günü saat 14.00’da Aliağa Ticaret Odası M. Ender Seminer Salonunda düzenlenecek toplantıda MYK Uzman Yardımcısı Mustafa Özgen, Mesleki Yeterlilik Belgesi alma süreciyle ilgili işverenlere ve çalışanlara yönelik bilgi verecek ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Toplantı sonrasında ise sınav ve belgelendirme hizmeti almak isteyen katılımcılardan talepler alınacaktır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar istihdam edilemeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde yer alan 40 meslek grubunda çalışan ve çalışacak olan kişiler için 26.05.2016 tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Bu konuda firmalarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar kesinlikle istihdam edilemeyecek. Çalışanlar mutlaka belgelerini almalı” dedi.

Belge şartı gelen 40 meslek dalı

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilen meslekler ise şu şekildedir: “Ahşap Kalıpçısı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Alçı Sıva Uygulayıcısı, Alüminyum Kaynakçısı, Bacacı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Çelik Kaynakçısı, Direnç Kaynak Ayarcısı, Doğalgaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli, Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçısı, Doğalgaz Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli, Doğalgaz İşletme Bakım Operatörü, Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı, Duvarcı, Endüstriyel Boru Montajcısı, Hidrolik Pnömatikçi, Isı Yalıtımcısı, Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli, İnşaat Boyacısı, İskele Kurulum Elemanı, Kaynak Operatörü, Makine Bakımcı, Otomotiv Elektromekanikçisi, Otomotiv Mekanikçisi, Otomotiv Montajcısı, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı, Seramik Karo Kaplamacısı, Ses Yalıtımcısı, Sıvacı, Su Yalıtımcısı, Tünel Kalıpçısı ve Yangın Yalıtımcısı.”