AZ TEHLİKELİ İŞYERLERİ İŞVERENLERİNE EĞİTİM BAŞVURU SÜRESİ 22 OCAK'A UZATILDI

14.01.2016

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yükümlülüğünün başlayacak olması sebebiyle gerçekleştirilecek sertifika programları için ön başvuru tarihinin 22 Ocak 2016’ya kadar uzatıldığını söyledi.

Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 9 Ekim 2015 tarihinde İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü imzalandığını dile getiren Saka, Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekillerinin ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, işe giriş ve periyodik muayeneler hariç, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendilerinin yürütebileceğini söyledi.

Saka 10’dan az çalışanı bulunan ‘Az Tehlikeli’ iş yerleri için getirilen düzenlemeyi şöyle anlattı: “Bu program için herhangi bir mezuniyet şartı aranmaksızın bu alan ilgi duyan 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir. Az Tehlikeli Sınıfta yer alan işletmeler illerinde bulunan Açık Öğretim Fakültesi bürolarına bir sefere mahsus 250,- TL. eğitim ve sınav ücreti yatırarak e-sertifika programına kayıt yaptıracaklar, 3 aylık eğitim süresinden sonra 81 ilde eş zamanlı yapılacak olan sınavda 50 ve üzerinde puan alanlara bakanlık tarafından sertifika verilecektir.  Başvuru işlemleri 28 Aralık 2015 – 22 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.”

Oda üyelerinin konuya hassasiyet göstermelerinin önem arz ettiğini belirten Saka, “Bu kapsama giren üyelerimiz daha ayrıntılı bilgi için Odamıza müracaat edebilecekleri gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Açık Öğretim Fakültesi web sayfalarından da bilgi alabileceklerdir” dedi.