SAKA’DAN KOBİLERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

SAKA’DAN KOBİLERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
11.12.2015
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, küreselleşme ve sert rekabetin işletmelere olan yıkıcı etkilerinin giderilmesi kapsamında teşvik ve desteklerin önemini vurgulayarak, işletmecileri verimliliklerinin ve rekabet güçlerinin artırılması noktasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) desteklerinden ve teşviklerinden yararlanmaya çağırdı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret etti.

‘İşbirliği Güç birliği’

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Dönmez’in de bulunduğu ziyarette KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri, işbirliği güç birliği, genel destekler ve girişimcilik konu başlıkları hakkında bilgiler verdi. KOSGEB’in işbirliği güç birliği destek programında çok ciddi destekleri olduğunu söyleyen Armaneri, “KOSGEB’in birçok desteği girişimciler ya da işletme sahipleri tarafından bilinmiyor. Örneğin ‘İşbirliği Güç birliği’ destek programından yararlanabilmek için 5 işletmenin bir araya gelmesi gerekiyor. Genellikle aynı iş kolundaki işletmeler birleşmeye çalışıyor ancak her işletmenin aynı iş kolunda olması gerekmiyor. birbiriyle bağlantılı 5 iş kolu birleşerek bu destekten faydalanabilir. Revizyona uğrayan desteklerde artık bu destek programı altında başvuru yapıldığında 1 milyon TL’ye kadar KOSGEB’den destek alabilecekler. Orta-Yüksek ve Yüksek teknoloji alanlardaki ortak imalata yönelik projelerde ise yani en az üç işletmenin birleşmesi ile 1.5 milyon TL’ye kadar KOSGEB’den destek alabilecekler. KOSGEB Kuzey Müdürlüğü olarak bizler de bu durumda olan işletmelerimize elimizden gelen desteği veririz” dedi.

İşletmeler destek ve teşvikleri değerlendirmeli

ALTO Başkanı Adnan Saka da, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisine dinamizm katan ve ekonomiyi sürükleyen unsurların başında geldiğini belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye’de KOBİ’ler toplam işletmelerin yüzde 99,89’unu, toplam işgücünün yüzde 76,7’sini çalıştırmakta ve toplam katma değeri yüzde 38’lik kısmını oluşturuyor. Bu sebeple kalkınmada ve gelir dağılımında kilit rol oynayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin, gelecekte ayakta kalabilmeleri için rekabet güçlerini artıracak destek ve teşvikleri değerlendirmeleri gerekiyor” diye konuştu.