ALİAĞA’DA KOBİLERE KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

ALİAĞA’DA KOBİLERE KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI
09.11.2015
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir Kuzey Müdürlüğü işbirliğiyle, ‘KOBİ Proje Destek Programı’ proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı M. Ender Özer Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda sunum öncesi konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, İlçedeki işletmelerin ‘Kurumsallaşma ve Markalaşma’ konularında hazırlayacakları projelerin KOSGEB tarafından destekleneceğini belirterek, “İlçe ekonomisinin güçlenmesi için girişimci sayısının artması gerekiyor. Desteklerle ilgili detaylı bilgi için Odamız ve KOSGEB yetkilileri her zaman destek vermeye hazır. Üyelerimizin, kendilerine sunulan bu tür desteklerin eğitim ve toplantılarına daha fazla katılım göstermelerini istiyoruz” dedi.

ALTO üyeleri ve girişimcilerin katılım gösterdiği toplantıda KOSGEB Uzmanı Aziz Acar, katılımcılara ‘KOBİ Proje Destek’ programı kapsamında teklife çıkarılan ‘KOBİ’lerde kurumsallaşmanın geliştirilmesi ve markalaşma’ teklif konuları hakkında bilgi verdi.

PROJE BAŞVURULARI 30 KASIM DA SONA ERİYOR

KOSGEB Uzmanı Aziz Acar, “KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konu başlıklarında teklif çağrısına çıkan konular kapsamında işletmelerin hazırlayacakları projelere 55 Milyon TL’lik destek sağlanması öngörüldüğünü belirtti. Proje başvurularının 30 Kasım 2015 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Acar, projelere KOSGEB veri tabanına kayıtlı aktif olan tüm işletmelerin katılabileceğini ifade ederek, “Projelerin süresi en az 6 ay en fazla 24 ay olmak üzere; destek üst sınırı ise 150 bin TL olacak” dedi.

KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini artırabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerinin önemine değinen Acar, “Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet avantajlarıyla rekabet üstünlüğü sağlayabilmeleri zorlaşmış durumda. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olup, işletmeleri kurumsallaşma ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyacı ortaya çıkarıyor. KOSGEB, destek programlarını bu ihtiyaca yönelik olarak planlıyor” şeklinde konuştu.