ALTO DİJİTAL ARŞİV SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRDİ

ALTO DİJİTAL ARŞİV SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRDİ
16.09.2015
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile hayata geçirdiği ‘Kâğıtsız Oda Kesintisiz Hizmet’ projesi kapsamında oda üyelerine ait yaklaşık 1750 dosyadaki 250 bin evrak dijital ortama aktarıldı.

Oda bünyesinde kurulan çalışma alanı içerisinde teknolojinin en gelişmiş donanımları ile yapılan çalışma 2 ay da tamamlandı. Dijital Arşiv Projesi ile birlikte ALTO, üyelerine daha hızlı ve etkin hizmet verebilecek. Proje ile birlikte Aliağa Ticaret Odasının bugüne kadarki ve bundan sonraki arşivinin, dijital ortamda daha güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi sağlanacak.

250 BİN BELGE TARANDI

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, 1959 yılından günümüze kadar kurulan yaklaşık 1750 şirkete ait yaklaşık 250 bin belgenin taranarak dijital ortama aktarıldığını ve evrakların indekslenerek tüm dokümanlarda içerik aramasına imkân verildiğini söyledi.

İŞLEMLER DAHA HIZLI GERÇEKLEŞECEK

Saka, proje ile birlikte istenilen bilgi ve belgelere ulaşımın daha hızlı bir şekilde sağlanacağını ve Kamu Kurumları arasındaki bilgi-belge paylaşımının hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamdan takip edileceğini ifade ederek, “250 bin evrak taranarak dijital ortama aktarıldı. Bu sistem, şu anda tüm dokümanlarda içerik aramasına imkân vermektedir. Artık bir tuşla üyelerimizin işlemleri hızlı ve etkin bir şekilde yapılmaktadır” dedi.