ALİAĞA TERÖRE KARŞI TEK SES TEK YÜREK

ALİAĞA TERÖRE KARŞI TEK SES TEK YÜREK
14.09.2015
  •  A 

Aliağa’da bulunan sivil toplum kuruluşları ortaklığında son dönemde Hakkâri ve Iğdır'daki hain PKK saldırılarıyla artan terör olaylarını kınamak, birlik-beraberlik ve ülkenin bölünmez bir bütün olduğunu vurgulamak amacıyla “Terörü Kınama Yürüyüşü” düzenlendi. 5 bine yakın Aliağalı vatandaşın katıldığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasıyla terör saldırıları lanetlendi, kamuoyuna sağduyu çağrısı yapıldı.

Aliağalı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar son dönemde Hakkari ve Iğdır'daki hain saldırılarla artan terör olaylarını lanetlemek için yürüyüş düzenledi. Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen halk kortej halinde sloganlar atarak teröre olan tepkilerini dile getirdi. Aliağa’yı “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Vatan Sana Canım Feda”, “Askere Uzanan Eller Kırılsın”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın” ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlarıyla inleten halka, esnaf ve çevredeki binaların balkonlarına çıkan vatandaşlar da alkış ve bayraklarla destek verdi.

Demokrasi Meydanı’ndan başlayan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, şehitlere saygı için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu.

ÜLKEMİZİN BİRLİĞİNE, BEREABERLİĞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Basın açıklamasını okuyan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, terörü lanetleyerek, birlik mesajları verdi ve sağduyu çağrısı yaptı. Terörün, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Saka, “Terör, ülkemizin üretimine, istihdamına, eğitimine, gelişmesine yönelik tüm kaynaklarımızı yok etmeyi hedeflemektedir. Bizler, Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacağız. Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Gencecik, daha yaşamının baharındaki evlatlarımızın toprağa düşmesini istemiyoruz” dedi.

SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK

“Terörün; milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiçbir mazereti olamaz. Terör terördür, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeye sahip olursa olsun karşısındayız” diyen Saka, “Ulusal Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ekonomimize ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Geçmişten bugüne, her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran ulusumuz, bin yıllık kardeşlik yürüyüşünü sürdürecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kardeşliği bozulmayacaktır” diye konuştu.

Saka sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk halkı ve Aliağa halkı huzur barış ve demokrasi istemektedir. Ülkemizin kardeşçe yaşama arzusunu, demokrasisini hedef alan bu tür hain girişimleri kabul etmemiz, kabuğumuza çekilmemiz asla ve asla mümkün değildir. Bizler, şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği duyarlılık ve ortak iradenin ülkemizin en büyük gücü olduğuna inanıyoruz. Herkesi birbirlerine sevgiyle yaklaşmaya, ötekileştirmemeye, birlik içinde hareket edip terörün amacı olan kin, nefret, ayrışma ve kaosa yol açacak tutum ve davranışlardan kaçınarak her zamankinden daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.  Biz sivil toplum kuruluşları olarak; tüm halkımızın ve sesimizi duyan herkesin, içinden geçmekte olduğumuz acılarla dolu, kritik sürecin bilincinde olduğuna, birlik beraberliğe, ülkesine ve bin yıllık kardeşlik ruhuna uygun davranıp gerekli sorumlulukları yerine getireceğine yürekten inanıyoruz.”

ŞEHİTLERE RAHMET TERÖRE NEFRET

Konuşmasında terörün hain amacına ulaşamayacağını vurgulayan Saka, “Terör eylemlerini nefretle kınıyor; Terör örgütünü derhal saldırılarına son vermeye ve silah bırakmaya çağırıyoruz. Hain terör saldırılarında hayatını kaybeden Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Evlatlarını kaybeden, ocağına ateş düşmüş kederli ailelere, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Teşkilatına, Aliağalı Çakır ailesine ve tüm ulusumuza sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.