EGE BÖLGESİ ODA BORSALARI ORTAK AKIL PLATFORMUNDA BULUŞTU

EGE BÖLGESİ ODA BORSALARI ORTAK AKIL PLATFORMUNDA BULUŞTU
04.09.2015
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası’nın öncülüğünde başlatılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı’nın 10.’su Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

UTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ege Bölgesi il ve ilçe oda borsa genel sekreterleri ve akreditasyon temsilcileri katıldı. Yapılan toplantıda akreditasyon sistemi, oda ve borsaların iyi uygulamaları tartışıldı.

BÖLGELER ARASI İŞBİRLİĞİ OLDU

Yapılan eğitim programı ve toplantıların bölgesel bazda işbirliğini arttıracağını vurgulayan UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan, “Odamızda 11.Dönem Akreditasyon süreci devam etmekte olan Oda/Borsa Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumluları İçin Bilgilendirme Eğitimi ve TOBB Akreditasyon Sistemi Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısına ev sahipliği yaptık. Bu gibi toplantıların, odalar arası sinerji yaratarak akreditasyona daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Ortak akıl toplantısı ile odalar olarak deneyimlerimizi ve iyi uygulamalarımızı aktararak, sürekli iyileşen akreditasyon sisteminin amaçlarından biri olan paylaşımı gerçekleştireceğiz” dedi.

HİZMET STANDARDINI ARTIRIYORUZ

ALTO üyelerinin bilgiye hızlı ve kolay erişimlerinin sağlanması, hızlı ve etkin bir hizmet sunulması amacıyla yola çıkılan ‘Kağıtsız Oda Kesintisiz Hizmet’ projesi hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, Proje kapsamında üye profil araştırması, ticaret portalı, dijital arşiv uygulaması, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), e-belge ve e-hizmetleri uygulamalarını hayata geçirerek üyelerine etkin ve hızlı hizmet sunma standardını daha yukarı çekmeyi hedeflediklerini kaydetti.

BAŞARIYI KORUMAK VE GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Aliağa Ticaret Odası olarak B sınıfı akredite oda olduktan kısa bir süre sonra Türkiye’deki 365 oda/borsa arasında 33 A Sınıfı Akredite Oda ve Borsanın içerisinde bulunma başarısını yakaladıklarını ifade eden Yarış, “Aliağa Ticaret Odası olarak ilk kez 2011 yılında B sınıfı Akredite Oda olduk. Bu tarihten itibaren Odamızın, olumlu gelişmeler kaydederek faaliyete geçirdiği iyi uygulamalar ile hizmet kalitesini arttırdığını son denetim sonucunda da gördük. Şimdi bu başarımızı korumak ve geliştirmek zorundayız. Üyelerimize kaliteli hizmeti en hızlı şekilde vermeyi, üye memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı ve sürekli iyileştirmeyi amaç edinmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İYİ UYGULAMALAR PAYLAŞILIYOR

Dünyanın yavaş yavaş küresel bir köye dönüştüğü günümüzde, Odaların da kendilerini e-hizmetler ve interaktif uygulamalara adapte etmeleri gerektiğini vurgulayan Yarış,  “Faaliyete geçirdiğimiz iyi uygulamalar ile hizmet kalitemizi artırarak üyelerimizin tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılama noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu düşünceden hareketle Odalar arası uyumu sağlamak, Oda sistemlerini ve işleyişlerini geliştirmek için Aliağa, Bergama ve Menemen Ticaret Odaları ile kıyaslama çalışmaları yaptık. Bir sonraki toplantımızı da bu toplantının çıktılarını değerlendirmek üzere Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz” dedi.