ALTO MECLİS BAŞKANI’NI SEÇTİ

29.05.2015
  •  A 

-ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA YENİ MECLİS BAŞKANI ÖMER ERTÜRK OLDU

İş adamı M. Ender Özer’in geçtiğimiz günlerde vefatı ile boşalan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanlığı’na Mayıs ayı Meclis Toplantısında yapılan seçimle Ömer Ertürk seçildi.

Ömer Ertürk ve Şaban Atalan’ın Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanlığına aday olmasıyla birlikte boşalan Meclis Başkan Vekilliği görevine ise yapılan seçimle İbrahim Üstün ile Sedat Sarı seçildi.

Seçim sonrası bir teşekkür konuşması yapan Ömer Ertürk, hayatını kaybeden M. Ender Özer’i unutmayacaklarını belirterek “O acı hep içimizdedir. Allah rahmet eylesin. Camiamıza tekrar başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun. Ender Bey gibi iyi bir insan ve iyi bir başkanın ardından adaylığımız hüzünlü oldu. Ancak hepimizin bildiği gibi kurumlarda devamlılık esastır. Bizlerde bu düşünceyle, sizlerden aldığımız destekler sonucunda Şaban Beyle birlikte bu göreve aday olduk. Hepimizin beklentisi bu oda ve şehir için daha iyi çalışmaktır. Bu seçime demokratik açıdan değer katan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Şaban Atalan da yaptığı konuşmada Ömer Ertürk’ü tebrik ederek sonucun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ömer Ertürk Kimdir?

01 Ocak 1965 yılı Trabzon/Araklı doğumlu olan Ömer Ertürk, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. 1988 yılında Demir Çelik Fabrikasının kurulumu için Aliağa’ya gelen Ertürk, daha sonra ticari hayata atılarak Otomotiv, Taşımacılık ve İnşaat konularında iştigal eden MERT-ER LTD. ŞTİ. ve ERTÜRK A.Ş. firmalarının kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır. 24 yıldır devam eden ticari yaşamı içerisinde çeşitli derneklerin Yönetim Kurulu Üyeliğini yapan Ertürk, Aliağa Ticaret Odası’nda 3 dönem Meclis Üyeliği ve 2 dönem de Meclis Başkan Vekilliği yapmıştır.

Ertürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.