ALTO’DAN MUHTARLARLA ORTAK AKIL TOPLANTISI

ALTO’DAN MUHTARLARLA ORTAK AKIL TOPLANTISI
04.03.2015
  •  A 

Aliağa’da yerel yönetim, siyasi partiler, odalar ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimi üst seviyeye çıkartmayı amaçlayan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ilçedeki 25 mahalle muhtarı ile kahvaltılı toplantıda buluştu.

ALTO Seminer Salonu’nda sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Başkan Adnan Saka, Aliağa’nın genel sorunları ve bölge genelinde yapılabilecek çalışmaları muhtarlarla karşılıklı olarak değerlendirdi.

ADNAN SAKA “ALİAĞA’DA KURUMLAR ARASI DİYALOG VERİMİ VE BAŞARIYI GETİRİR”

Mahalle muhtarlarına Aliağa’daki ekonomik gelişmeler ile ilgili bilgi veren Başkan Saka, İlçede devam eden yatırımlar ve gerçekleştirilecek projeleri anlattı. Kurumlar arası diyaloğun gerekliliğini vurgulayan Saka, “Biz Aliağa da ki kurumlar olarak diyalog içerisinde olmak zorundayız. Sağlıklı diyaloğun kurulduğu yerlerde başarı vardır ve sorunların daha kolay çözülmesi vardır. Yıllardır bu çizgimizi korumaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin alınması, süreçlere dahil edilmesi ve bunun özellikle Aliağa da uygulanması çok önemlidir” dedi.

ALİAĞA’NIN GELECEĞİNE DİKKAT

İzmir’in ağır sanayi yükünü kaldıran, yılda 21 milyar dolarlık dış ticaret hacmine evsahipliği yapan, enerji, demir çelik ve petrokimya tesislerine önderlik eden Aliağa’nın üretim ve nüfus açısından yaklaşık iki katına ulaşacak bir büyüklüğe ulaşacağını ifaden Saka, “Star rafinerisi, Petlim Limanı ve yolda onlarca yeni yatırım var. İzmir sanayide en büyük katkısını, Aliağa’dan alıyor ama kamuoyu ilçenin sıkıntılarının da yeterince farkında mı? İzmir’in ağır sanayide en büyük gücü Aliağa denilmesi güzel de, bunun yanında aynı oranda sıkıntılara sahip çıkmak da bir o kadar önemli” dedi.

İLERİYE DÖNÜK YAŞAM PLANI HAZIRLANMALI

Eskiden yeni yatırım haberi aldıklarında sevince boğulduklarını şimdi mutlu olmakla beraber telaşlandıklarını belirten Saka, “Aliağa’nın nüfusu son 5 yılda 20 bin kişi artarak 83 bine ulaştı. Genç nüfus kabul edilen 0-39 yaş aralığında ise 53.853 kişi bulunuyor. Baktığınız zaman bu çok büyük bir rakam. Aliağa’ya yatırımlar gelmeye devam ediyor ve ilçemiz sürekli dışarıdan göç alıyor. Ancak kentimiz sürekli artan yatırım hamlelerine karşın nüfus, altyapı, hastane, istihdam, eğitim alanları, otopark ve sosyo kültürel alanlar gibi konulara ne kadar hazır? İleride sıkıntıların yaşanmaması için biran önce kentin ileriye dönük yaşam planının hazırlanarak uygulamaya geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

ALİAĞA’YI BEKLEYEN İKİ TEHLİKE

Başkan Saka, yakın gelecekte Aliağa’nın kaderini belirleyecek en önemli iki gelişmenin ise Petlim limanının devreye girmesiyle oluşacak trafik kaosu ve Bergama’ya uzanacak tren hattının Aliağa’yı ikiye bölünmesi olduğunu ifade etti. Saka, Aliağa'nın ulaşım master planının profesyonel bir ekip veya üniversiteler ile birlikte belirlenip, yapılması düşünülen projelerle ilgili yetkili kurumlarla tek tek görüşülerek, Aliağa'nın kaderini belirleyecek olan bu projelerin mutlaka zamanında tartışılması gerektiğini dile getirdi.