ALTO STK ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

ALTO STK ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
25.02.2015
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu, bir süredir sürdürdüğü STK ziyaretlerini Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı, Esnaf Sanatkârlar Odası’nı ziyaret ederek sürdürdü.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Şenol Dönmez, Kamer Karaman ve T. Kürşad Tanrıkulu’ndan oluşan heyet, kentte hizmet veren sivil toplu kuruluşlarını ziyaret ederek Aliağa’nın ülke ekonomisindeki önemi ve bölge genelinde yapılabilecek çalışmalar karşılıklı olarak değerlendirildi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa bölgesinin ekonomik ve sosyal profilinin gelişiminde kurumlar arası birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Odaların ortak sorunlarına dikkat çekildi

Aliağa’daki odalar olarak sorunlarımızın çözümüne yönelik ortak bir görüşün benimsenmesi ve birlik beraberliğimizi arttıracak bir çalışma ortamının oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Saka, “Aliağa Odaları olarak üyelerimizin gelişimine nasıl daha fazla katkıda bulunabileleceğimizi görüştük. Ortak sorunlarımızı dile getirdiğimiz toplantıların sonunda çözüme yönelik uygulamalar geliştireceğiz” dedi.

Aliağa’da ortak akıl oluşturulmalı

Aliağa’nın sosyo-ekonomik açıdan çok hızlı bir biçimde gelişim gösterdiğine dikkat çeken Saka, “Bilindiği gibi Aliağa’ya yeni liman yatırımları yapılıyor. Limanlarımız ile birlikte çok yoğun bir ağır taşıt trafiğimiz de oluşacak. Mevcut projelerimizin yanı sıra; demir yolları ve çevre yolu projeleri de var. Bu bağlamda Aliağa’da yaşayan kurumlar olarak bizlere büyük görev düşüyor. Bu sebeple ilçemizin geleceğini şimdiden planlamak zorundayız. Biz bu doğrultuda gerekli kurum ve birimlerle görüşmeleri yapıyoruz. İlçemizin geleceği, 40 yılı, 50 yılı planlanmalı. Aliağa'nın ulaşım master planını profesyonel bir ekip veya üniversiteler ile birlikte belirlenip, yapılması düşünülen projelerin nasıl daha faydalı olabileceğini yeniden tartışmalıyız. Yetkili kurumlarla tek tek görüşerek, Aliağa'nın kaderini belirleyecek olan bu projeleri ortak aklı oluşturarak mutlaka zamanında tartışabilmeliyiz. Yoksa Aliağa için doğru olanı burada yaşayanlar olarak belirleyemez ve yetkililerden bunları zamanında talep etmezsek birileri gelir bizim kaderimizi çizer. Aliağa’da yaşayanlar olarak kendi kaderimizi kendimiz çizmeliyiz” diye konuştu.

Aliağa ikiye bölünmemeli

Cuma Ovası - Aliağa İZBAN hattının Bergama’ya uzatılması projesinin gerçekleştirilmesi aşamasında ve sonrasında Aliağa'nın geleceğinin belirleneceğini kaydeden Saka, “Aliağa’nın tam ortasından yük treni ve hızlı tren geçecek. Birçok caddemiz çıkmaz sokak haline gelecek. Yine bilindiği üzere her gün binlerce aracın geçiş yaptığı İzmir’i Çanakkale’ye bağlayan kara yolu da ilçemizin ortasından geçiyor. Bu yolun yer üstünden ve altından geçeceği söyleniyor fakat burada da birçok sıkıntı ortaya çıkıyor.  Öte yandan Aliağa’da gelişim Güzelhisar tarafına doğru gerçekleşiyor. Bizler bu gelişmelere paralel olarak  nüfus artışını, sanayileşmeyi ve konutlaşmayı göz önünde bulundurmalıyız. Bu bağlamda Bergama demir yolu projesinin gerçekleşmesi halinde ilçemiz tamamen ortadan ikiye bölüneceği gibi karşıdan karşıya geçişimiz de ortadan kalkacaktır. Bununla birlikte Aliağa-İzmir Çevre yolu da başka bir güzergâh üzerinden geçecek ve şehir iki ayrı yerden ikiye bölünecek. Çevreyolu ile tren güzergahı aynı hatta olmalı. Şehir iki kere değil bir kere bölünmeli” dedi.

Kurumlar arası birlikteliğe dikkat çekildi

Odalar olarak sorunların çözümüne yönelik ortak bir görüşün oluşturulmasını önemsediklerini ifade eden Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, “Çarşı esnafımızın günümüz yenilik odaklı rekabet anlayışı çerçevesinde rekabet gücünü kazanmalarını sağlayacak eğitim faaliyetlerini birlikte düzenlememiz faydalı olacaktır” diye konuştu.

Sorunların çözümüne yönelik ortak bir görüşün yaratılmasına olanak sağlayacak ve birlik beraberliğimizi arttıracak her çalışmanın içerisinde olmaktan mutluluk duyacağını belirten Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiğitalp ise, “Aynı sektörde faaliyet gösteren üyelerimizin sürekli yarışın olduğu serbest piyasa ekonomisi şartlarına uyumu noktasında eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlememiz yararlı olacaktır” dedi.