CHP’li Engin’den ALTO’ya Ziyaret

CHP’li Engin’den ALTO’ya Ziyaret
09.01.2015
  •  A 

CHP İl Başkanlığı görevinden istifa ederek Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekili olma yolunda çalışmalarını sürdüren eski il başkanı Ali Engin, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret ederek bölgenin ekonomik ve ticari sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

ALTO Yönetim Kurulu Üyelerinden T. Kürşad Tanrıkulu, Kamer Karaman ve Şenol Dönmez’in de katıldığı ziyarete, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve partililerle birlikte gelen Engin, Sanayi ve Ticaret camiasının sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

“Gelişime paralel planlama şart”

Ziyaretinde bölge ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Engin, Aliağa'nın tam anlamıyla bir ağır sanayi bölgesi olduğunu belirterek, ilçenin ülke ekonomisine önemli katkı sağladığının bilindiğini ve bu gelişimine paralel bazı planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

“Kentler arasında ekonomik ve sosyal denge korunmalı”

Sürekli gelişim gösteren bir sanayi kenti olan Aliağa’da hala işsizlik sorunu yaşanıyorsa bu noktada yönetimsel sorunlar olduğunu ifade eden Engin, “Hükümetin kalkınmada öncelikli iller arasında gösterdiği Manisa’ya yapılan yatırımlar, kentler arasında ekonomik ve sosyal sorunlara neden oluyor ve işsizlik konusunda Aliağa ve İzmir’de olumsuz sonuçlar doğmasına yol açıyor. Aslında İzmir, Türkiye’nin hem sanayi, hem turizm hem de tarımsal anlamda en önemli kentlerinden biri. İzmir’in içerisinde bulunduğu olumsuzlukları gidermek için Haziran seçimleri öncesi çok çalışmalıyız” dedi.

Yatırımlara paralel hızlı nüfus artışı var

Aliağa’nın sosyo-ekonomik yapısı hakkında Engin’e bilgi veren ALTO Başkanı Saka, Aliağa'nın, organize sanayi bölgesi, gemi sökümü tesisleri, limanları, demir çelik sektörü, Petro kimya, rafineri ve enerji sektörü ile her geçen gün geliştiğini, nüfusun da bu gelişime paralel çok hızlı artarak 81 binlere geldiğini belirtti.

Plansız büyüme ilçenin geleceğini tehdit ediyor

İlçenin yeni yatırımlar almasından ve gelişerek ülke ekonomisine önemli katkı sağlamasından dolayı mutlu olduklarını anlatan Başkan Saka: “Gelişiyoruz, bu durumdan memnunuz ancak gelişmeye ayak uydurabilen bir planlama yapımız bulunmuyor ve yeni yeni sorunlarla karşılaşıyoruz. Gelecekte bu yatırımlarla gelecek nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek alt ve üst yapının, sosyal yaşam alanlarının, yolların, hastanelerin geliştirilmesi lazım. En kısa sürede bir master planla Aliağa'yı yeniden planlamak ve ilçeyi geleceğe hazırlamak gerekiyor” diye konuştu.

Bölgesel Teşvikler Yerine Sektörel Teşvikler Geliştirilmeli

Bölgesel teşvikler yerine sektörel teşviklerin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Saka, “İzmir’de bulunan ve milyonlarca dolar altyapı yatırımı gerçekleştirilen çok sayıda Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarını bekliyor. Ancak yatırım teşvikleri nedeniyle ilimizdeki mevcut yatırımların ilgisi çevre komşu illere kayarken, yeni yatırımlar ise, İzmir’e göre daha avantajlı teşvik bölgesinde olan illere yapılmakta. Bu durum, İzmir ve ilçelerinde işsizlik sorununun giderek artmasına ve sosyo ekonomik yapının bozulmasına neden oluyor. Biz Ticaret Odası olarak siyasilerimizden mevcut teşvik konusunun tekrar gözden geçirilmesi konusunda konunun takipçisi olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Bölgeyi tanıyan milletvekili faydalı olur

Son olarak CHP heyetinin  ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Saka, Kentin ihtiyaçlarının daha faydalı yapılması için İzmir’den milletvekili adayı olan arkadaşlarımızın bölgenin içinde yaşamış ve o bölgenin ihtiyaçlarını bilen kişilerden oluşturulması gerektiğini belirtti.

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157649133038489,displaymode=gallery{/myFlickr}