Borç Yapılandırmasına ALTO Üyelerinden Yoğun İlgi

Borç Yapılandırmasına ALTO Üyelerinden Yoğun İlgi
29.12.2014
  •  A 

Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması” ile birikmiş aidat borcu bulunan oda üyelerine sunulan fırsata Aliağa Ticaret Odası (ALTO) üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Söz konusu borçlar için ayrıca taksit yerine tek seferde ödeme yapan ALTO üyeleri yüzde 10 indirim imkânına da kavuştu.

285 firma fırsattan yararlandı

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede söz konusu yasanın üyelerine önemli değişiklikler ve fırsatlar sunduğunu ifade ederek “Üyelerimizin 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ- ÜFE) esas alarak yeniden hesapladık. Oda üyelerimizden 285 firma bu kanunun sağladığı fırsatlardan faydalandı. 165 firma borçlarını taksit yerine tek seferde ödeme yaptı. Bunun yanı sıra 120 firma ise aidat borçlarını üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeme yolunu seçti” dedi.

Birinci taksit ödemeleri 31 Aralıkta sona eriyor

Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı ALTO üyelerine teşekkür eden Saka, yapılandırmanın birinci taksit ödemelerinin 31 Aralıkta sona ereceğini, üyelerinin son ödeme tarihini geçirmemeleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.