Başkan Saka’dan Üretim ve Tüketimde “Yerli Ürün” Çağrısı

Başkan Saka’dan Üretim ve Tüketimde “Yerli Ürün” Çağrısı
17.12.2014
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, üretim ve tüketimde “yerli ürün” çağrısında bulundu. ALTO Başkanı Saka, Yerli üretimin desteklenmesi, ekonomik büyümeyi hızlandıracağı gibi cari açığın kapatılmasına, işsizliğin düşürülmesine katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Eş değer ürünler arasında yerli tercih edilmeli

Saka, yaptığı açıklamada “Yerli Malı Haftası” ile ilgili değerlendirmede bulundu. Yerli ürünlerin neredeyse tüm sektörlerde yüksek kaliteyi yakaladığını ifade ederek üreticilerin ve tüketicilerin kullandıkları ürünlerinde tercihlerinin yerliden yana kullanmaları gerektiğini dile getiren Saka, “Günümüzde artık Türk markaları dünyanın önde gelen markalarıyla rekabet edebilir duruma geldi. Tüm sektörlerde kalite ve güven unsurunu ön planda tutan üreticilerimizin, dünya pazarındaki önünü açmak için tüketicilerimizin de seçici olması gerekiyor. Tüketicilerimizin eş değer ürünler arasında ithal olanı değil de yerli olanı seçmeleri ülke ekonomisine katkı sağlamaları noktasında önem arz ediyor.  Tüketicilerimize çağrıda bulunduğumuz gibi üreticilerimizin de üretimde yerli ara malı kullanmaları ile birlikte, hem ülke yan sanayisinin önünü açılacak, hem de bunun zincirleme etkisinin ülke ekonomisi üzerinde üretim ve istihdamda yaşanan sorunları önemli ölçüde azaltması olacaktır” dedi.

Toplumun tüm kesimi hassasiyet göstermeli

ALTO Başkanı Adnan Saka açıklamasının sonunda ithalatın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesinin yolunun iç dinamiklere yönelmekle mümkün olduğunu belirterek, “Bu nedenle toplumun tüm kesimi yerli ürün tercihi konusunda hassasiyet göstermeli ve Türkiye öz değerlerine dönmeli. 76 milyonu geçen nüfusu ile Türkiye tüketicisinin bilinçli hareket etmesinin Türkiye ekonomisine ve sanayisine çok şey kazandıracağı bir gerçek” diye konuştu.