ALTO’dan Kağıtsız Oda Kesintisiz Hizmet

ALTO’dan Kağıtsız Oda Kesintisiz Hizmet
04.12.2014
  •  A 

Üyelerine verdiği hizmetlerin kalite ve standardını sürekli yükselten Aliağa Ticaret Odası (ALTO), ‘Kağıtsız Oda Kesintisiz Hizmet’ projesi ile İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) 2014 yılı destek programları arasında yer alan Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı.  ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bu projeyle üyelerinin bilgiye daha hızlı ve kolay erişim sağlayarak üyelerine etkin ve hızlı hizmet sunma standartlarını daha yukarı çekeceklerini söyledi.

ALTO Başkanı Saka, ‘Kağıtsız Oda Kesintisiz Hizmet’ projesi kapsamında Üye Profil Araştırması, Üyelere Yönelik Ticaret Portalı, E-Bülten hizmeti, Dijital Arşiv Uygulaması, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), E-Belge ve E-Hizmetler ile Medya Takip Sistemi uygulamalarını hayata geçireceklerini ifade etti.

Dijital arşiv oluşturulacak

‘Kağıtsız Oda Kesintisiz Hizmet’ projesiyle yaklaşık 104.020 sayfa belgenin dijital ortama aktarılmasıyla kağıt tüketimini azaltarak çevrenin korunmasına katkı sağlayacaklarını dile getiren Saka, “Arşivlerimiz dijital ortama aktarılacak. EBYS kurularak gelen giden tüm evrakların dijital ortamda takibi yapılacak ve yürütülen işler daha verimli şekilde takip edilerek hizmetlerimiz hızlanacak. Arşiv güvenliğinin sağlanması, üyelere sunulan hizmetlerin hızlanması, evrakların dijital ortamlara saklanması sayesinde oluşturulacak e-hizmetler ile üyelerimiz odamızın web sitesi üzerinden istedikleri evrak ve bilgilere online erişim sağlayacaklar” dedi.

İnteraktif uygulamalarla zaman ve maddi tasarruf sağlanacak

Üyelere yönelik uygulayacakları e- hizmetler ile üye işletmelerin interaktif uygulamalara katılımlarını artırmayı hedeflediklerini belirten Saka, “E-imzalı belge temini, e-bülten ile borç sorgulama ve ödeme gibi interaktif uygulamalar ile üyelerimiz zaman ve maddi tasarruf sağlayacaklar. Uygulayacağımız ‘Online Ticaret Portalı’ sayesinde üyelerimizin tanıtımlarını artırarak yeni ticaret ortaklıkları bulmalarını ve bu sayede Aliağa ticaretinin artmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

Üyelerle daha yoğun ve verimli iletişim

Başkan Saka, ALTO web sitesinin e katılımı sağlayacak şekilde yenilenmesiyle ilgili kamu kurumları ile bilgi paylaşımının kolaylaşacağını, güncel üye bilgileri veri tabanı sayesinde üyelerle daha yoğun ve verimli iletişim sağlayacaklarını ve kurumsal e-bülten uygulamaları ile üyelerin Oda faaliyetlerine katılımlarını artıracaklarını belirtti.