ALTO’nun Lojistik Sektör Çalışmaları Ödülle Taçlandırıldı

ALTO’nun Lojistik Sektör Çalışmaları Ödülle Taçlandırıldı
02.12.2014
  •  A 

Bölgesine ve üyelerine sağladığı hizmetlerin niteliğini ve standardını artan bir ivme ile sürdürerek başarısını, ‘Aliağa'da Yapılan Lojistik Sektör Çalışmaları’ projesi ödülüyle taçlandıran Aliağa Ticaret Odası (ALTO), 5. Atlas Lojistik Ödülleri, ‘Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bu ödülün sektörün ve bölgemizin gelişimine yönelik çalışmalarımızı tetikleyen bir motivasyon unsuru olduğunu söyledi.

 

8. Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması’na ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Dönmez, Genel Sekreter Takdir Yarış ve personelden oluşan ekiple katılan ALTO ekibi sonucu büyük bir sevinçle yaşadı.

 

5. Atlas Lojistik Ödülleri töreninde konuşan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Bölgesinin ve üyelerinin tanıtımı ile sektörün gelişimi ve sorunlarının çözümü adına uluslararası çapta organizasyonlar gerçekleştiren Odamız, bu çalışmalarının karşılığını Atlas ‘jüri Özel Ödülü’ ile aldı. Bu ödül, Türkiye’deki oda ve borsalara örnek, İzmir’e ve Aliağa’ya armağan olsun” dedi.

 

Ödülü Atlas Lojistik Ödülleri Organizasyon Komitesi Başkanı İlker Altun’dan alan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Dört seneden bu yana Aliağa’da liman ve lojistik sektörlerinin gelişimine ve tanıtımına yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2010 yılından bu yana sektöre sorunların çözümüne yönelik ilgili firmaların liman müdürleri, gemi acenteleri ve lojistik firmaları ile sorunlara yönelik toplantılar düzenledik. Bu toplantıların sonuçlarını, rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik. Bölgemizde bir lojistik köy kurulması çalışmalarımız için, 2011 yılında Bremen ve Hamburg’ta bulunan lojistik köylere, inceleme gezisi yaptık ve bu gezi sonucunda, Lojistik Köy çalışmamız için uygulama modellerini yerinde inceledik.  İlk olarak 2011 yılında Logist Avrasya Fuarı ile başladığımız fuar maratonuna bu yıl üçüncü kez katıldığımız, “Logitrans Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı” ile devam ediyoruz. Aynı zamanda bu fuarda Türkiye’den katılım gösteren tek Oda olma özelliğine de sahibiz. Bunun yanı sıra, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirve’leri ile bölgemizde ve ülkemizde liman ve lojistik alanında gelişiminin arttırılmasına yönelik ihtiyaçları ve çözüm önerilerine dikkat çektik. Hedefimizde, düzenlendiğimiz bu zirveyi geleneksel hale getirerek, daha fazla katılımcıya ulaşmak ve sektörün gelişimine daha fazla katkı koymak var. Bu ödül, sektörün ve bölgemizin gelişimine yönelik çalışmalarımızı tetikleyen bir motivasyon unsuru oldu” diye konuştu.

 

Konuşmasının sonunda bu başarıda büyük payı olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyen Başkan Saka, ödül sürecindeki değerlendiricilere ve jüriye teşekkür ettiğini ve ALTO olarak Aliağa’nın gelişimine katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını söyledi.