ALTO’da İnşaat Sektörü’nün Sorunları Görüşüldü

ALTO’da İnşaat Sektörü’nün Sorunları Görüşüldü
19.08.2014
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemecileri ve müteahhitlerin oluşturduğu İnşaat Meslek Komitesi üyeleri ve çok sayıda inşaat sektörü mensubuna yönelik düzenlenen “Sektörel Sorunlar” konulu toplantı ALTO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıda; ALTO Başkanı Adnan Saka, ALTO Başkan Vekili Hamdi Erdem, ALTO Meclis Başkan Vekili Şaban Atalan ve ALTO İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Tamer Karaman inşaat sektöründeki temsilcilerle sektörel sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulundular.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, Belediye tarafından verilen ruhsat işlemlerinde geçmişten gelen sıkıntıların olduğunu, bu sıkıntıların yeni dönemde de devam ettiğini ve personel eksikliği gibi konulardan dolayı oluşan sorunların çözümü için ALTO’nun inşaat komitesi üyeleriyle konuyu görüşüp Aliağa Belediyesi’ne taleplerini iletmeleri hususunda müracaat ettiler.

Toplantıyı yöneten ALTO Başkanı Adnan Saka, Ticaret Odası olarak, üyelerimizin yasal menfaatlerini korumakla mükellef olduklarını bunun dışındaki konulara müdahil olamayacaklarını ve ancak hukuki işlemlerde ne gerekiyorsa yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

ALTO’ya resmi olarak intikal etmiş bir durumu bulunmadığını ve yalnız duyumlarla hareket etmenin doğru olmadığını belirten Başkan Saka, “Konuşarak çözülmesi gereken şeyleri elbette konuşalım. Ancak bu konuda diğer kurumların kendi programlarına, uygulamalarına tavsiyemiz olabilir ama müdahil olmamız söz konusu değildir” dedi.

Sektör temsilcilerinden aldıkları bilgileri inşaat meslek komitesindeki üyelerle görüşüp değerlendirdikten sonra Sayın Başkan’a taleplerini ileteceklerini belirten Başkan Saka, “Sektör temsilcilerinden bir takım sorun yaşamış arkadaşlarımızı da yanımıza alıp birlikte bir toplantıda konuşmak istiyoruz. Gerekiyorsa zaman içerisinde Sayın Başkanla birlikte Büyükşehir’e de gider ne yapmamız gerektiğini çözmek için konuşuruz.  Burada ciddi anlamda bir sorun var. Hem ekonomik, hem idari sorun. Hukuk var, hükümet var, bakanlık var… Ama gerekiyorsa hukukçularımızla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nden, bakanlığımızdan yardım talep edecek bir heyetle hızlı bir şekilde çalışma yöntemine gitmemiz lazım. Çünkü bu, Aliağa’nın önünü tıkayan ciddi bir sorun” diye konuştu.

Toplantı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile konuşacak komiteyle görüşülmesi konusunda randevu istenmesi kararıyla sona erdi.