ALTO Ege Bölgesi Oda ve Borsaları Teftiş Seminerine Katıldı

ALTO Ege Bölgesi Oda ve Borsaları Teftiş Seminerine Katıldı
26.05.2014
  •  A 

Aydın Ticaret Borsası (ATB), Ege Bölgesi oda ve borsalarına yönelik olarak, Uygulamalar, Sorunlar ve Çözümler konulu eğitime katıldı. Eğitim Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Mesleki Dayanışma Derneğinin anlatımlarıyla tüm gün devam eden eğitimde oda ve borsaların karşılaştıkları sıkıntılar ve çözüm yolları ele alındı.

Toplantıya, Ege Bölgesi’nden Aliağa, Denizli ve Söke Ticaret Odaları, Aydın ve Denizli Sanayi Odaları, İzmir, Uşak, Söke, Muğla, Salihli, Manisa, Turgutlu ve Alaşehir Ticaret Borsaları ile Kütahya, Tavşanlı ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odaları Genel Sekreter ve Muhasebe Sorumluları ile katıldı.

Aydın Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen seminer hakkında bilgi veren Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, Bugünkü Seminerimiz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi tarafından kendilerinin bilgi birikimlerinin ve tecrübelerinin bizlere aktarması ile bizlerin de interaktif katılımlarıyla oldukça faydalı geçti. Oda ve Borsalar olarak teftiş geçireceğimizde nelerle karşılaşacağımız hususunda bilgi sahibi olursak, konuya daha hakim oluruz. Bu açıdan baktığımda bu eğitimin hepimiz için yararlı olacağına inancım büyük.” şeklinde konuşurken seminere ev sahipliği yapan Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu ve Yönetim Kuruluna düzenlemiş oldukları seminer için teşekkür etti.

Eğitimde teftişlerde oda/borsaların karşılaşacağı kritik öneme sahip konular başta olmak üzere mevzuata ilişkin önemli maddeler anlatıldı. Katılımcıların interaktif katılımıyla gerçekleşen eğitime katılan genel sekreter ve personeller çok yararlı olduğunu ve bu eğitimlerin sıklıkla yapılmasını istediklerini belirttiler.