ALTO’dan Tüketicilerin Korunmasına Destek

30.04.2014

Aliağa Ticaret Odası 4. Meslek Komitesinin 3 Şubat 2014 tarihinde 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yeni Kanunla Getirilen Yenilikler, Ürün Güvenliği, Garanti Belgesi, Ayıplı Mal ile Hizmet ve daha birçok konuda bilgilerin yer aldığı afiş üye esnaflar ile paylaşıldı.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştırılan ve yayınlanması için kamu ve sivil toplum kuruluşlarına ulaştırılan “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı”na ilişkin, “Yapılan düzenlemeler ile birlikte ülkemizdeki 76 milyon tüketici Avrupa Birliği ülkeleri ve dünyanın gelişmiş diğer ülkelerindeki tüketicilerin sahip olduğu haklara ve hatta bazı alanlarda daha ileri düzeyde haklara sahip olacaklar” dedi.

Yeni kanunla birlikte tüketicinin ticaret hayatının merkezinde yer alacağını ifade eden ALTO Başkanı Adnan Saka, “Tasarı ile tüketicilerin işlem yaptığı tüm piyasalarda bilinçli tüketici, basiretli tacir ilkesinin esas alınması, Tüketicilerin mahkeme dışı çözüm organları aracılığıyla, haklarını etkin, hızlı ve masrafsız arayabilmelerinin önünün açılması, Tüketiciye tanınan hakların genişletilmesi, Tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerde kalite kalite standardının yükseltilmesi, Bürokratik işlemlerin azaltılması ve Tüketicilerimizin yaşamış olduğu sorunların minimum düzeye indirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.