Kredi Kayıt Bürosu İle İlgili Duyuru

Kredi Kayıt Bürosu İle İlgili Duyuru
14.04.2014
  •  A 

Şirketlerin, çek-senet sicillerini görebilmek ve isterlerse bunları üçüncü kişilerle paylaşmak için Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile sözleşme imzalamaları gerekmektedir. Tüzel kişilerin bu sözleşmeleri tek tek Kredi Kayıt Bürosuna gitmeden üye oldukları Odalarında imzalayabilmelerini sağlayan protokol Odamız ile TOBB arasında imzalanmış ve konuya ilişkin bu hizmet verilmeye başlanmıştır.

ŞİRKET BAŞVURULARI

Şirketler www.kkb.com.tr adresinden giriş yaparak internet başvuru formundan Kurumsal Üyelik işlem adımını seçerek istenilen bilgileri doldurup oluşturulan başvuru formunu şirket adına yetkili kişilere imzalatıp, imza sirküleri ve şirket yetkilisini gösteren ticaret sicil gazetesi ile birlikte “onay” işlemi Odamız Muhasebe Memurluğu’na başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere buradan  ulaşabilirsiniz.

ODAMIZA GELMEDEN K.K.B. ONAY İŞLEMİNİN TAMAMLANMASI

www.kkb.com.tr adresinden başvuru formunu oluşturan üyelerimiz istedikleri takdirde sisteme kayıt işleminin son aşaması olan “onay” işlemi için oluşturdukları başvuru formunun Odamız görevlilerince kendi adreslerinden alınmasını ve bu sürecin Oda tarafından yürütülmesini sağlayabilirler.

Odamıza gelmeden “onay” işlemlerinin tamamlanmasını talep eden üyelerimizin web sitemiz üzerinden K.K.B. talep formunu doldurmaları ve sisteme kaydetmeleri yeterli olacaktır. 

Bu formun doldurulması ve kaydedilmesi halinde Odamız görevlilerince hizmeti talep eden firma yetkilileri ile irtibata geçilecek ve ilgili formun firma adresinden Oda görevlilerince alınması ve diğer süreçlerin yürütülmesi Odamızca sağlanacaktır.

BİREYSEL/ŞAHIS FİRMALARININ BAŞVURUSU

Bireysel/Şahıs firmaları ise Odamıza herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek kalmaksızın www.kkb.com.tr  adresinden giriş yaparak internet başvuru formundan Bireysel Üyelik işlem adımını seçerek istenilen bilgileri doldurup oluşturulan üyelik sözleşmesini onaylayarak sisteme dahil olurlar.

Başvuru işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere buradan  ulaşabilirsiniz.

KKB’YE KAYIT İŞLEMİ TAMAMLANDIKTAN SONRA SİSTEMİN KULLANILMASI

Kayıt işleminden sonra sistemin nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili tüm bilgilere www.kkb.com.tr adresinden de ulaşabilir, gerekli durumlarda KKB’nin 444 4 552 nolu çağrı merkezini de arayabilirsiniz.

Üyelerimizin ve kamuoyunun bilgilerine sunarız.

                                                                                                 

    Saygılarımızla,

Aliağa Ticaret Odası