ALTO'dan Aliağalı Girişimcilere Dış Ticaret Eğitimi

ALTO'dan Aliağalı Girişimcilere Dış Ticaret Eğitimi
04.04.2014
  •  A 

Aliağa’nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi ve sektörün etkinleştirilmesinde yaşanan nitelikli dış ticaret eleman açığının karşılanabilmesine yönelik olarak, Aliağa Ticaret Odası tarafından “Sertifikalı Dış Ticaret Kursu” düzenlendi. ALTO Seminer Salonu’nda gerçekleşen ve Yaşar Üniversitesi Öğr. Gör. Ahmet Özken tarafından uygulamalı ve teorik olarak gerçekleşen eğitime aktif olarak katılımda bulunan dinleyiciler dış ticaret mevzuatı konusunda beyin fırtınası yapma olanağı elde ettiler.

Dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalarda çalışan elemanların yanı sıra, sektörde çalışmayı hedefleyen üniversite mezunu gençlerin de katıldıkları seminer hakkında değerlendirmede bulunan ALTO Başkanı Adnan Saka, ticareti, sanayisi ve hizmet sektörü ile İzmir’in lokomotifi konumundaki Aliağa’nın mevcut potansiyelini ihracata daha fazla yansıtması gerektiğini vurguladı. Bu potansiyelin daha fazla artması amacıyla yapılan çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirten Saka, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Günümüzde ihracat pazarlamasının başarı ile gerçekleştirilmesinde yetişmiş nitelikli elemanlara sahip olmak büyük önem taşımaktadır. Dış ticaret ile ilgili kuruluşlarda çalışacak elemanların sürekli değişim gösteren piyasa koşulları ve teknolojiyi izleyebilecek seviyede, teknik ve mesleki bilgiye sahip olmaları zorunluluktur. Aliağa’nın 10,1 milyar dolara ulaşan ihracatının daha yüksek seviyelere çıkartılması için her türlü çabayı destekleyen, eğitim ve proje faaliyetleri ile bu alanda her türlü desteği veren Odamız, işletmelerimizin nitelikli eleman ihtiyaçlarının giderilmesi için de eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. İşletmelerimizin başta dış ticaret olmak üzere değişik bölümlerinde çalışan personelinin niteliğini yükseltmek amacıyla düzenlenen eğitimin en kısa zamanda Aliağa’nın ihracat rakamlarını daha üst seviyelere çıkaracağına inanıyorum.”

Çeşitli meslek gruplarından toplam 30 kursiyerin katılım sağladığı iki gün süren eğitimde kursiyerlere, “Gümrük Modernizasyonu ve E- İmza, İhracatta Uyulması Gereken Kurallar, İhracatta Gümrük Mevzuatı ile E- Gümrük İşleyişi” başlıkları altındaki konularda detaylı bilgi sunumunda bulunuldu.