ALTO’dan İşletmelere Finansal Planlama Önerileri

ALTO’dan İşletmelere Finansal Planlama Önerileri
31.03.2014
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası'nda "Aile Şirketlerini ve KOBİ'leri Bekleyen Finansal Riskler ve Risk Skorlama Analizi" konulu bir seminer düzenlendi.

Üyelerinin her alandaki sorunlarıyla ilgilenerek çözümü yönünde sık sık bilgilendirmeler yapan Aliağa Ticaret Odası, son olarak finansal planlamaya yönelik bir seminer düzenledi.  “Aile Şirketlerini ve Küçük ve Orta Boy İşletmeleri (KOBİ) Bekleyen Finansal Riskler ve Risk Skorlama Analizi” konulu semineri GünAr Danışmanlık firmasının yetkilisi Enis Meftunoğlu sundu.

Aliağa Ticaret Odası’nın Seminer Salonu’nda düzenlenen seminere işadamları yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin temel ekonomik göstergeleri hakkında bilgi vererek sunumuna başlayan Meftunoğlu, kurumsal iş planı ve risk yönetiminin önemine dikkat çekti. ALTO Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Meclis Üyelerinin de katıldığı konferansta Meftunoğlu, KOBİ’lerin risklere karşı ayakta durabilmesi için çeşitli öneriler sıraladı.

Bütçelemenin bir firmanın en önemli gerekliliklerinden biri olduğu görüşünü savunan Meftunoğlu, “Birçok aile işletmesi bütçe sistemi kurma çalışmaları süresince bütçelemenin temel prensiplerine uymadıklarından olumsuz sonuçlarla, boşa harcanan zamanla, değer yaratmayan faaliyetler ve de maliyetlerle karşı karşıya kalabilmektedir” ifadelerini kullandı.
Enis Meftunoğlu, yönetim hatalarının bazılarını ise şöyle sıraladı:

“Finansal planlamanın yetersiz olması, aşırı borçlanma ve sermaye yetersizliği, giderlerin kontrol edilememesi, karsız yatırımlar, yanlış kar dağıtım politikaları, satış- üretim- satın alma bölümleri arasındaki eşgüdümün kurulamayışı, yeni ürün problemi, rakiplerin izlenememesi ve güncel mevzuatın izlenememesi.”