ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor

ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor
24.03.2014
  •  A 

Aliağa Belediye Başkan Adaylarının projelerinin, ALTO Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerine sunulması kapsamında, Adalet ve Kalkınma Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı İ.Etem Yorulmaz, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis üyelerine projelerini anlattı.

ALTO Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Saka, “İlçemizdeki siyasi parti başkan adaylarımızın Aliağa için planladıkları projelerin neler olduğunu öğrenmek ve aktarılan projelerin takibinde bilgi sahibi olmak adına düzenlediğimiz toplantıların sonuncusunu Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı i.Etem Yorulmaz ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Aliağa’da kurumlar arası diyalogun kesinlikle en üst seviyede olması gerektiğine vurgu yapan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’da yaşayan insanlar olarak yıllardır kurulamayan diyalogların eksiklerini ve sıkıntılarını çektik. Artık bu duruma bir son vererek kurumlar arası diyalogun en hızlı ve en samimi bir şekilde sürdürülmesi ve Aliağa’daki tüm dinamiklerin birbirleriyle istişare içerisinde olması gerekiyor” diye konuştu.

"Aliağa gibi bir sanayi bölgesinde faaliyet gösteren kuruluşların ihtiyaç duyduğu meslek gruplarını da göz önünde bulundurursak ilçede bir 'meslek yüksekokul kampüsünün kurulması gerekiyor" diyen ALTO Başkanı Adnan Saka, "Bunun için Aliağa da faaliyet gösteren tüm kurumların katılımıyla birlikte kentimizde meslek yüksekokulu kurma, yaşatma derneği kurmamız gerekiyor. Kurulacak dernekle imar planlarında üniversite alanı olarak görünen alana, ilçenin tüm kurum ve kuruluşlarının destekleriyle bir meslek yüksekokulu kampüsünü Aliağa'ya kazandırmamız gerekiyor" dedi.

Aliağa’da bulunan birçok kuruluşun vergilerini Aliağa’da ödemediğinden Aliağa ve İzmir’in merkezi bütçeden alması gerekenden daha az pay aldığını belirten Saka, “Bölgemizde üreten ve kazanan kuruluşların vergilerini de Aliağa’da ödemesiyle Aliağa ve İzmir’in bütçeden ve buna bağlı olarak kamu yatırımlarından alacağı pay büyük oranda artacak. Bu da bölgemizi daha gelişmiş, altyapısı tamamlanmış, sağlıklı bir çevrede, vatandaşa daha kaliteli hizmet sunan bir bölge haline getirecektir” dedi.

Açış konuşmasından sonra ALTO Başkanı Adnan Saka’dan söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı İ.Etem Yorulmaz, “Eksik bırakılan, düşünülmeyen, yürürken katacağımız projelerde olacak. Ortak değerlerle bunu sağlayacağız. Bunu gerçekleştirdiğimizde ben Aliağa’nın 5 yıl sonraki fotoğrafının çok farklı olacağını düşünüyorum. Hem yatırım anlamında, hem demokratik iklimin Aliağa’da sürmesi anlamında çok farklı olacak”

Aliağa’da yapacakları öncelikli projelerin ne olduğunun sorulması üzerine Yorulmaz, “Aliağa’nın kilitlenmiş bir yapısı var şuanda, otoparkla alakalı ciddi problemleri var. Yollarla ilgili ciddi problemleri var. Hayatın aynı anda aktığını düşünürsek, örneğin bir üniversitenim ilk 1 kaç yılda yapılamayacağı aşikâr. Uydu kentin hazırlıkları ve belli bir süre içerinde dağılımı onun ötesindeki genel yapıların dışında otoparkıyla, üst geçidiyle, alt geçidiyle, parklarıyla, ulaşımıyla çok hızlı bir düzenlemeye ihtiyacı var. Önceliğimiz bunlar olacak. Bugün Aliağa Belediyesi’nde personele her ay 3 milyona yakın paranın ödendiği düşünüldüğünde, hastane konusu hükümete, ulaşım konusu hükümete ait deyip burada yaşayan insanların bir dakikasını bile heba etme hakkımız şansımız yok. O yüzden bunu biz burada yaşayan insanların önceliği olarak görüp yapmamız lazım” diye konuştu.

Projelerini gerçekleştirmek için gereken her yerden destek alacakların belirten Yorulmaz, “Biz bu projeleri gerçekleştirirken, Ulaştırma Bakanlığı’ndan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, istihdamla ilgili sıkıntılar ve yatırım konusunda Enerji Bakanlığı’ndan, Sanayi Bakanlığı’ndan yani hükümetimizden kurduğumuz güzel diyaloglar sayesinde ciddi destekler alacağız. Projeleri koymak güzel ama içini doldurmak bence çok daha güzel, en anlamlı konu bu diye düşünüyorum" dedi.