ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor

ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor
24.03.2014
  •  A 

Aliağa Belediye Başkan Adaylarının projelerinin ALTO Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerine sunulması kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis üyelerine projelerini anlattı.

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu’nda yaklaşık 2 saat süreyle projelerini ve Aliağa ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Adayı Eroğlu, Meclis üyelerinden gelen soruları da yanıtladı.

ALTO Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Saka, “İlçemizdeki siyasi parti başkan adaylarımızın Aliağa için planladıkları projelerin neler olduğunu öğrenmek ve aktarılan projelerin takibinde bilgi sahibi olmak adına düzenlediğimiz toplantıların ikincisini Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Aliağa’da kurumlar arası diyalogun kesinlikle en üst seviyede olması gerektiğine vurgu yapan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’da yaşayan insanlar olarak yıllardır kurulamayan diyalogların eksiklerini ve sıkıntılarını çektik. Artık bu duruma bir son vererek kurumlar arası diyalogun en hızlı ve en samimi bir şekilde sürdürülmesi ve Aliağa’daki tüm dinamiklerin birbirleriyle istişare içerisinde olması gerekiyor” diye konuştu.

“Ticaret Odası olarak kurumlar arası diyalogun sağlanması görüşümüzün içerisinde, kesinlikle o kurumları yönetmek ya da yönlendirmek gibi bir düşünce bulunmamaktadır” diye konuşan ALTO Başkanı Adnan Saka, “ Biz Aliağa’daki kurumları yönetmek ya da yönlendirmek gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Biz Ticaret Odası olarak var olan birikimimizi, fikirlerimizi daha gelişmiş ve modern bir Aliağa’nın oluşması için paylaşmak istiyoruz”  şeklinde konuştu.

Açış konuşmasından sonra ALTO Başkanı Adnan Saka’dan söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Aliağa’da güçlü bir yerel yönetim iradesiyle, kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ederek bölgede bütüncül bir yaklaşımla sorunları çözeceklerini belirtirken, Kentin kurumlarla diyalog içinde yönetileceğini ve katılımcı, şeffaf, denetlenebilir, eşitlikçi, insan odaklı anlayışla demokratik yönetimi hedefleyen sosyal belediyecilikle Aliağa’nın, Türkiye'nin yükseleni olacağını söyledi.

3 yıldır Aliağa’nın ihtiyaçlarını tespit ederek projelerinin ortaya çıktığını ifade eden Eroğlu, “Tüm projelerimiz, gerçekleştirilebilir projeler. Ada, parsel, pafta bazında hangi projemizin nereye yapılacağını da gerçekçi bir şekilde belirledik. Biz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret Odamız, diğer Oda, STK ve kuruluşlarla eşgüdümlü hareket ederek Aliağa’nın çıkarlarını her platformda savunacağız. Aliağa’ya yapılacak yatırımların, Aliağa’ya hiç sorulmadan, Ankara’dan alınacak kararlarla yapılmasını istemiyoruz. Tüm Türkiye’ye Aliağa’daki kurumların, kamuoyunun istemediği hiçbir emrivakinin kabul edilmeyeceğini güçlü yerel yönetim irademizle göstereceğiz” diye konuştu.

Aliağa’da konutlaşmada yaşanan sıkıntıların çözüleceğini belirten Eroğlu, “Herkesin ucuz ve kaliteli konut edinme hakkı var ve bu en doğal haktır. Bu sebeple ” Kentimizde ucuz ve kaliteli konut üretimi için yerel yönetim olarak ciddi projeler üreteceğiz” dedi.