ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor

ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor
14.03.2014
  •  A 

2014 yerel seçimi Aliağa Belediye Başkan Adaylarının projelerinin ALTO Meclis ve Meslek Komitelerine sunulması kapsamında, Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis üyelerine projelerini anlattı. Acar, geçtiğimiz hafta sonu Demokrasi Meydanı’nda  gerçekleşen etkinlikteki proje sunumunu; sinevizyon aracılığı ile ALTO üyelerine de aktardı.

ALTO Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Saka, “Geçtiğimiz seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de kura ile belirlediğimiz siyasi parti başkan adaylarımızın Aliağa için planladıkları projelerin neler olduğunu öğrenmek ve aktarılan projelerin takibinde bilgi sahibi olmak adına düzenlemek istediğimiz toplantıların ilkini Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Serkan Acar ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bir yerde güzel işler başarmanın kurumlar arası diyalogdan geçtiğini vurgulayan Başkan Saka, “Aliağa’nın gelişimini sağlamak ve bu bölgeye hizmet etmek için bu kurumların başında görev alıyorsak, bugüne kadar yanlış algılanan yerel yönetim kavramını düzeltip ilçemizdeki tüm kurumlar ile diyalog halinde olarak düşüncelerimizi birbirimizle paylaşmamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Saka konuşmasına şöyle devam etti: Biz geçmişi 90-100 senelere dayanan çok köklü bir ilçe değiliz. 30-35 yıllık bir geçmişi olan genç bir ilçeyiz. Bu sebeple de ilçemizde bulunan kurumlar arasında kökleşmiş bir diyalog kültürümüz maalesef yok. Ama artık bu işe bir son vererek kurumlar arası diyaloğun en hızlı ve en samimi bir şekilde sürdürülmesi ve Aliağa’daki tüm dinamiklerin birbirleriyle istişare içerisinde olması gerekmektedir. Artık Aliağa’da hiçbir kurumun birbirini ötekileştirmek gibi bir düşünceyle dışlama lüksü yok. Bölgeye hizmet eden kurumlar olarak artık daha fazla geç kalmadan birlikte yaşamanın formülünü bulmalıyız ve ortak paydamız olan Aliağa’ya hizmet ana fikrinde buluşmalıyız.

Açış konuşmasından sonra ALTO Başkanı Adnan Saka’dan söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, Aliağa’nın sanayi kenti kimliği üzerinden başladığı konuşmasında, kamuoyunun önüne koyduğu projelerin hem görsel, hem de ekonomik açıdan uygulanabilirliğinin en ince ayrıntısına kadar hesaplandığını söyledi.

Önceliklerinin Aliağa’daki altyapı sorununu çözmek olduğunu belirten Acar, “İlk olarak ilçemizin altyapı sorununu çözmeyi hedefliyoruz çünkü Aliağa’nın artık altyapı sorununu bir sonraki 5 yıla taşıma gibi bir lüksü yok” dedi.

Aliağa halkına ve kamuoyuna sunulan projelerin daha çok sosyal yaşam alanlarının geliştirilmesine yönelik olduğunu belirten Acar, “Biz Aliağa’ya bir şehir kimliği kazandırmak için merkezde altyapı çalışmalarıyla uğraşırken halkımızın da bu cazibe merkezlerinde şehir merkezini yoğunluğundan uzak tutarak güzel vakit geçirmelerini istiyoruz ve örneğin arka plajlardaki “Ağapark” projemizin 2015 yılı yaz mevsiminde halkımızın kullanımına açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Acar, Aliağa’da şehir merkezinin kısıtlı bir alana sıkıştığını ve bu sıkışıklığın birçok sorunu da beraberinde getirdiğini ancak planladıkları projelerle kent merkezini yayarak bu sorunları ortadan kaldıracaklarını söyledi.