Aliağa Vergi Dairesi’nden ALTO’ya Ziyaret

Aliağa Vergi Dairesi’nden ALTO’ya Ziyaret
04.03.2014
  •  A 

Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Nuri Karakuzu ve vergi dairesi çalışanları, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası kutlanılan ‘Vergi Haftası’ kapsamında Aliağa Ticaret Odasını ziyaret etti.

Hedef Kitlemiz Çocuklar

Ziyarette konuşan Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Nuri Karakuzu, “Devletin gelirlerinin büyük çoğunluğu vergi gelirlerinden oluşmaktadır. Bizde toplumda vergi bilincini artırmak için bu yıl 25.’si gerçekleştirilen Vergi Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamayı uygun gördük. Hedef kitlemiz çocuklar. Genç beyinlere erken yaşta vergi bilincini aşılamak istiyoruz. Bu kapsamda vatandaşlık görevlerini yerine getirmenin önemini anlatmak maksadıyla da ilkokul ve ortaokul düzeyinde birçok okula konuk olarak ziyaretlerde bulunacağız” dedi.

Vergi tahsilâtında Aliağa’nın İzmir ilçeleri arasında ikinci sırada olduğunu belirten Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Nuri Karakuzu, ancak tahakkuk edilen verginin 232 milyon lira olmasına karşın tahsil edilen vergi miktarının 163 milyon lira olduğunu söyledi.

Vergi Ödemek Vatandaşlık Görevidir

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “25. Vergi Haftası dolayısıyla sizin nezdinizde camianızın Vergi Haftasını kutluyorum. Vergi bilincinin halka benimsetilmesi amacıyla okullardan başlayarak işletme sahiplerine kadar oldukça geniş bir yelpazede etkinlikler planlanmasından dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Vergi haftasındaki etkinliklerin, mükelleflerle vergi idaresi arasındaki ilişkileri daha uyumlu ve koordineli bir yapıya kavuşturduğunu belirten Başkan Saka, “Vergi Dairelerinin yapısı oldukça değişim gösterdi ve mükellef dostu bir çalışma benimsenmeye başladı. Artık firmalarımız da sorumluluklarının bilincine varmış durumda ve vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğu konusuna hakimler” diye konuştu.

Firmalara Çağrı: Verginizi Aliağa’da Ödeyin

Vergi tahsilâtında Aliağa’nın İzmir ilçeleri arasında ikinci sırada olmasına rağmen vergi tahsilât oranının % 76’larda kaldığını ifade eden Başkan Saka, “Aliağa’da tahsil edilen miktarın yüksek olmasına rağmen tahsil oranının düşük olması, taşeron olarak iş yapan firmaların iş bitiminden sonra ilçemizden ayrılmasından kaynaklanıyor” dedi.

Aliağa’nın oldukça büyük bir iş hacmine sahip olmasına rağmen bu potansiyelden yeterince pay alamadığını ifade eden Başkan Saka, “İlçemizde faaliyet gösteren bazı firmalar vergilerini Aliağa yerine, şehir dışında merkezlerinin bulunduğu başka il ve ilçelere yatırıyorlar. Bu konuda Ticaret Odası olarak talebimiz, Aliağa da faaliyet gösterip Aliağa’dan artı değer elde eden her mükellefin vergilerini Aliağa’ya yatırmalarıdır” diye konuştu.

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Ender Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri T. Kürşat Tanrıkulu ve Şenol Dönmez ile Genel Sekreter Takdir Yarış’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vergi Dairesi Müdürü Nuri Karakuzu, günün anısına Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’ya çiçek takdim etti.