Avrupa Birliği Okul Ortaklıkları Kapsamında Yabancı Heyet ALTO’yu Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Okul Ortaklıkları Kapsamında Yabancı Heyet ALTO’yu Ziyaret Etti
28.02.2014
  •  A 

Alp Oğuz Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi Belçika Koordinatörlüğünde, “Yeşil Enerji” temalı Ka2 Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında Belçika, Fransa Almanya ve İspanya’dan gelen heyet Aliağa Ticaret Odasını ziyaret etti. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, makamında ağırladığı ve samimi bir ortamda geçen ziyarette heyete Aliağa hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bölgeye araştırma için gelen heyetlere Aliağa’nın dev bir laboratuar ortamı sunduğunu ifade eden ALTO Başkanı Saka, “Ben 3 bin kişinin yaşadığı Aliağa’dan geldim. Bugün ise sürekli artan bir ivme ile nüfusumuzun 81 bine ulaştığını görüyoruz. Yılda 20 milyar dolar ticaret hacminin gerçekleştiği Türkiye’nin en büyük sanayi, ticaret ve enerji bölgelerinden biri olan Aliağa’nın, araştırma yapmak için gelen heyetlere çalışmalarında avantaj oluşturacağı kanısındayım” dedi.  

Ziyaretin devamında heyet, Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış eşliğinde Gemi Söküm Tesislerini ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesini inceledi. Yurt dışından gelen heyete Gemi Söküm Tesisleri ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi hakkında geniş çaplı bir sunum yapan ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış, , “Yeşil Enerji” temalı Ka2 Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında; temiz ve çevreci enerji üretim anlayışıyla faaliyet gösteren Aliağa Çakmaktepe Enerji Üretim Santrali hakkında bilgi verdi.